Ако има Българи на този свят

Ако има Българи на този свят


Ако има Българи на този свят, които да милеят истински за родината ни свята ! Ако има място в света където можем да кажем, че са истинските Българи то това са гробищата!

Безброй гробове по градове и села, в надгробните могили и костниците наши, там са истинските наши родолюбци!
Как сега няма ни един политик, който да милее за страната, за хора и природата, за болни и стари и за напускащите страната млади? Някога един Истински Българин за да създаде една силна България, която да пребъде е издал закони !
Крумовите закони са предполагаеми български закони от IX век, въведени от владетеля Крум.

Изразът се използва и в значението на строги и сурови закони. Крумовите закони са правен кодекс, които, според византийската енциклопедия „Свидас“ от 10 век, са установени в Първата българска държава от живелия век по-рано владетел Крум.

В съвременната историография е спорно дали тези закони наистина са съществували и какво точно са гласели.

Според легендата, описана в „Свидас“, Крум разпитвал аварски военнопленници какво довело до разпадането и унищожението на тяхната държава и създал своите закони въз основа на техните отговори.
Благодарение на лексикона „Свидас” от 10 в. и Теофан Изповедник черпим информация и за една от най-важните реформи на Крум – установяването на общо законодателство за всички негови поданици.

Efekt 2

Крумовите закони били насочени към създаване на строги норми в българското общество за защита на частната собственост, предпазване от разоряване на обеднялото население, против клеветниците, лъжесвидетелите, лъжците, крадците и техните съучастници. Новото законодателство е доказателство за настъпилите промени в социалната структура на обществото – продължаваща социална диференциация, начеваща феодализация и др.

Писаните закони:
1. регламентирали правото на частна собственост и защитата ѝ от посегателство,
2. предвиждали различни видове наказания срещу клеветниците и други провинения,
3. несъмнено последица от съставените закони била юридическото изравняване на прабългарите с други народности, живеещи по това време в пределите на държавата. По този начин народите получавали равни права в една обща държава,
4. изкореняване на лозята, за да бъде възпряно пиянството сред народа,
5. помощ на безимотните и нуждаещите се от страна на имащите, за да се преодолее обедняването на значителен слой от населението.

Благородството на една нация зависи от грижата за най-слабият и именно тук Хан Крум можем да го наречем, че е бил най-големият благородник ! Днес обаче Бойко Борисов обиколи Европа за да договаря доставката на още жива плът от България !

Над 2 000 000 млади Българи са напуснали страната ни за последните десет години от както това продажно правителство управлява !
Кръвният данък по времето на турското робство е бил веднъж на четири години по една рожба, а днес обаче данъкът е за всичките ни рожби всеки ден, а ние, които търпим лишения за да порастем децата си оставаме вече никому ненужни и болни !
Съгласни да се преселим на онази свят само и само да не спъваме децата си, да не сме им в тежест и те да имат шанс поне !
Хьолдерлин казва:
„Близък е и недостъпен Бог, но там, където расте опасността, расте спасението също.“

Именно тук трябва да се борим това да се промени, да променим страната си, защото България има нужда от нова алтернатива на управление, от нов ред !

Няма кой да ни изчисти къщичката освен всички ние заедно и да я подредим наново!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.