Ало Цветанов!

Ало Цветанов!


Спецсъдът оправда Алексей Петров по делото „Октопод“

9 години след акция „Октопод“ и 8 години след старта на делото спецсъдът оправда бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Той е подсъдим като лидер на организирана престъпна група за изнудване.
Заедно с него пред Темида отговарят Антон Петров – Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов.
Антон Петров и Кирил Топалов също бяха оправдани по всички обвинения.

Марчело Джотолов и Янко Попов получиха по 3 г. условно и глоба от 4000 лв. за това, че през 2007 г. са изнудвали бившия полицай Николай Динков да преведе 180 000 лв. по сметка на Джотолов.
Делото „Октопод“ започна в края на 2011 г. в Софийския градски съд.

Малко преди края му, в началото на 2015 г. то бе прехвърлено в специализирания съд, след като съдийката, която го гледаше в продължение на повече от 3 години Румяна Ченалова, беше уволнена.
Междувременно основният свидетел Георги Цветанов загина при катастрофа, а друг – Пламен Угринов, пострада при съседски спор.
След като чу оправдателна присъда, Алексей Петров не коментира нищо, той дори напусна сградата през друг вход. Решението на съда е на първа инстанция. То може да бъде обжалвано и протестирано.
Това е делото „Малък Октопод“. Разследването на т.нар. „Голям Октопод“ не стигна до съда и беше прекратено.

Източник: monitor.bg

Efekt 2

Поредното гръмко огласено дело от Цветан Цветанов и неговата борба с престъпността !
Всички дела гръмко обявени от трибуната на НС от Цветанов са една гръмка лъжа !

Освен делото на „Килърите“ гледано в Шумен, но и то е такова просто – имаха един зависим съд и една зависима прокуратура затова и стигнаха до осъдителни присъди !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.