изпрати новина
Водещи новини

Бай Тошо! Да дойде твоето царство

Бай Тошо! Да дойде твоето царство


Ех, бай Тошо!
Проклетите комунисти !
Проклетите комунисти ни докараха до това дередже!

Брутални разкрития за животът тогава и сега!
Някога всички чакаха цитрусите по Нова година сега има боядисани портокали и мандарини, но не са вкусни като онези тогава, а тези са лошо качество и са ГМО !

Колкото и пропаганда да се шири истината е, че имаше всичко за всички и нямаше гладни и бедни, нямаше болни нито безработни! Все още има живи да кажат, но след 10-15 години споменът за онези времена ще се отмие!

Нямаше фалшиви храни нито втора категория хора !
Нямаше празен хладилник нито резервоар !
Нямаше просяци нито престъпност !

Домовете на хората бяха отключени и нямаше СОТ и видео наблюдение освен, ако не се броят погледите на любопитните бабички – гръбнакът на МВР !

Нямаше кражби на коли нито грабежи и зломове и разкриваемостта на престъпленията бяха 97%, а сега са 0,02% !
Нямаше разделение на класите нито на масите и всички бяхме средна класа – грамотни и богати по равно, някой с малко повече, но в рамките на допустимото !

Всеки имаше собствено жилище, вила и кола, чакаше се вярно с точки и записване, но желаещите с покупателни възможности бяха повече от произведеното или внесеното !
Сага коли и апартаменти много, но пари няма !
Курортите ни чисти и зелени без мръсотия и нямаше скъпотия и всяко семейство на почивка дори и за децата имаше такива ученически лагери с карта и записване и всяко дете ходеше на лагер с другите деца и отдихът сред природата бе за всички задължителен!

Днес и в парка да те страх да излезеш и сами децата да пуснеш ! Болниците чисти, подредени с грижа за ближния хората се наричаха другари и наистина всеки другаруваше с другият, а днес какво е – болниците се превърнаха в търговски дружества и тук човешкият живот си има цена !

След болница на санаториум или балнеолечение с минерални извори насред планините с грижа за ближният и всичко това без пари, ама за нищо не се плаща само за единият рейс или влак и то едни цени на билетите – с едно левче обикаляш страната! Да не говорим, че пенсионери, фронтоваци, студенти, деца и бременни жени всички получаваха отстъпка, а някой безплатно пътуваха ! Днес имаме зелено билетче, ама за ден и то не е безплатно ! Училищата възпитаваха деца в морал и спорт, в здраве и патриотизъм!

Днес това е забранено – учат се децата на трети пол, патриотизмът е забранен, а познанието е дълбока конспиративна тайна майна! Държавата имаше три приоритета: Здрава нация – безплатно качествено здравеопазване, а днес затваряте болници като всички са болни !
Животът ни по времето на Бай Тошо бе друг !

Умна нация – училища с висок ценз на познание с университети, които да произведат умна нация, която да създаде силна икономика, но сега един овчарин не можеш да намериш, а тези с купените дипломи не знаят нищо и за нищо не стават повечето, а тези, които нещо са научили отиват за чужбина там да градят икономика ! Богата и голяма нация, хората се размножаваха и популацията ни растеше, а хората бяха богати и задоволени, щастливи, говореше се за благоденствие и бяха предоволни всички като всеки с раждането си имаше спестовен влог, а сега децата ни наследяват заемите на починалите си родители!

Армията ни бе най-голямата във Варшавският договор и през границата и пиле не можеше да премине, а днес армията ни е наемна и кубинките не могат да си обуят камо ли да бранят каквото и да е! Тогава всеки бе готов на саможертва за родината, а днес всеки първо жертва родината си за нещо !Бай Тошо

Как ни се падна най-тъпият премиер да е бил до първият в партията и да не се прозрял това означава само едно, че премиерът ни е най-проклетият комунист на планетата!
Защото последните две петилетки само него само него псуваме ! А защо не се молим бай Тошо да дойде твоето царство, да бъде !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*