Блаженството на Цола Драгойчева

Блаженството на Цола Драгойчева


Блаженството на Цола Драгойчева “Никога през живота си не съм спала така блажено, както в утрото на екзекуцията, след като заглъхна и последният изстрел!” – заявява пред западен журналист три дни след масовия разстрел Цола Драгойчева, отговаряща в ЦК на БРП(к) за организацията и провеждането на Народния съд и наблюдаваща изпълнението на смъртните присъди на държавното ръководство на България през нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г.Цола Драгойчева

В следващите дни другарката Драгойчева се настанява в апартамента на разстреляния пред очите й княз Кирил и демонстративно се разхожда из София с прочутото кожено палто на Евдокия Филова, вдовица на ликвидирания в същия ден бивш премиер акад. проф. Богдан Филов, която като “враг на народа” е изселена в Добруджа при непоносими условия – липса на течаща вода, ток и елементарни удобства…

Чудя се днес кой ще се настани в апартаментите на властта, кой ще носи луксозните чанти на Лиляна Павлова? Спокойно другарки и другари, никой, за да има народен съд трябва да има народ в народна република, а не публика. Сегашните потомци взеха всички превантивни и предпазни мерки да няма работническа класа нито средна, нито висша и да няма класи, а само те и ние бедните роби!

Efekt 2

В тази глобализация всеки роб, който надигне само глас и е смазван няма как да има революция, няма как да има свобода на словото, няма как да има нито Комунизъм, нито Демокрация. И ако комунистите избиваха интелигенция сега неграмотните мутри избиват интелигенцията!

И ако до вчера Бойко Борисов изхвърляше сутрин гърнетата на Цола Драгойчева то днес пред учите му загива цял един народ.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.