изпрати новина
Водещи новини

Бойко Борисов : ДАНС следи всеки

Бойко Борисов : ДАНС следи всеки
Според Бойко Борисов: ДАНС следи всеки един от нас и всеки може да бъде арестуван ВИЖТЕ ЗАЩО !
Борисов:ДАНС следи всеки руски или български автор, който пише против интересите на България и правителството
“Българското правителство се надява Руската федерация, както и всяка друга външна на ЕС страна да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на за върховенство на закона и запазване териториалната цялост на държавите. В този смисъл, заедно с другите държави членки на ЕС, ние сме декларирали желание да развиваме отношения, основани на диалога и конструктивното сътрудничество, но в тези отношения защитата на националната ни сигурност и достойнство винаги ще бъдат поставяни на първо място.”

Това посочва Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Методи Андреев, предаде репортер на БГНЕС. Поводът е питане, с което народният представител настоява Държавна агенция “Национална сигурност” да наложи забрана на руски автор да посещава България заради негова критична статия. На 09 октомври 2015 г. в сайта “Политнавигатор” руският социолог Сергей Баранов публикува статия, в която призовава Русия да предприеме действия по промяна на политическата и икономическата система в държави от Източна Европа, в които тя е изгубила влиянието си.
“Авторът представя в негативен план геополитическата ориентация на България, като развива теза за възможно оказване на влияние и дестабилизиране на обстановката в страната с цел преориентиране на политиката й в съответствие с руските интереси”, се посочва в писмения отговор, подписан от премиера.

След ретроспекцията, Борисов преминава и към конкретния отговор на въпроса – дали ще разпореди на ДАНС да предприеме мерки, включително забрана за влизането на руския автор у нас. След като цитира текстовете от Закона за ДАНС и от Закона за чужденците, които се отнасят до действия застрашаващи националната сигурност и които биха били мотив за забрана за влизане в България на руския гражданин, Борисов уточнява, че “според ДАНС към момента тезите на Сергей Баранов не генерират рискове и заплахи за средата за сигурност и не са налице данни да създават реални предпоставки за дестабилизация на страната”.
Като подчертава, че се касае за еднократен акт на изразяване на лично мнение, Бойко Борисов посочва още: “Случаят обаче, е обект на наблюдение от страна на ДАНС и при постъпването на нова информация за действия на този автор или за публикации на други автори, които биха дали основание за извода, че е налице системност и целенасоченост и които увреждат интересите на България, ще се набележат активни мерки, включително и по реда на закона”.
В заключение Борисов уверява Андреев, че геополитическият избор на България като член на ЕС и на НАТО, не може да бъде подлаган под съмнение.
Източник: bgjournal.info

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*