Бойко Борисов : ДАНС следи всеки

Бойко Борисов : ДАНС следи всеки


Според Бойко Борисов: ДАНС следи всеки един от нас и всеки може да бъде арестуван ВИЖТЕ ЗАЩО !
Борисов:ДАНС следи всеки руски или български автор, който пише против интересите на България и правителството
“Българското правителство се надява Руската федерация, както и всяка друга външна на ЕС страна да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на за върховенство на закона и запазване териториалната цялост на държавите. В този смисъл, заедно с другите държави членки на ЕС, ние сме декларирали желание да развиваме отношения, основани на диалога и конструктивното сътрудничество, но в тези отношения защитата на националната ни сигурност и достойнство винаги ще бъдат поставяни на първо място.”

Това посочва Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Методи Андреев, предаде репортер на БГНЕС. Поводът е питане, с което народният представител настоява Държавна агенция “Национална сигурност” да наложи забрана на руски автор да посещава България заради негова критична статия. На 09 октомври 2015 г. в сайта “Политнавигатор” руският социолог Сергей Баранов публикува статия, в която призовава Русия да предприеме действия по промяна на политическата и икономическата система в държави от Източна Европа, в които тя е изгубила влиянието си.
“Авторът представя в негативен план геополитическата ориентация на България, като развива теза за възможно оказване на влияние и дестабилизиране на обстановката в страната с цел преориентиране на политиката й в съответствие с руските интереси”, се посочва в писмения отговор, подписан от премиера.

След ретроспекцията, Борисов преминава и към конкретния отговор на въпроса – дали ще разпореди на ДАНС да предприеме мерки, включително забрана за влизането на руския автор у нас. След като цитира текстовете от Закона за ДАНС и от Закона за чужденците, които се отнасят до действия застрашаващи националната сигурност и които биха били мотив за забрана за влизане в България на руския гражданин, Борисов уточнява, че “според ДАНС към момента тезите на Сергей Баранов не генерират рискове и заплахи за средата за сигурност и не са налице данни да създават реални предпоставки за дестабилизация на страната”.
Като подчертава, че се касае за еднократен акт на изразяване на лично мнение, Бойко Борисов посочва още: “Случаят обаче, е обект на наблюдение от страна на ДАНС и при постъпването на нова информация за действия на този автор или за публикации на други автори, които биха дали основание за извода, че е налице системност и целенасоченост и които увреждат интересите на България, ще се набележат активни мерки, включително и по реда на закона”.
В заключение Борисов уверява Андреев, че геополитическият избор на България като член на ЕС и на НАТО, не може да бъде подлаган под съмнение.
Източник: bgjournal.info

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.