Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог

Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог


И в бъдеще Народното събрание ще търпи хора в Националното бюро за контрол на СРС-тата, които не идват на работа и получават 5500 лв. заплата. Това мнение изказа настоящият председател на бюрото Бойко Рашков преди днешното гласуване в Народното събрание на нов състав на органа.
„До настоящия момент от парламента, който е кадровият орган на бюрото, никой не проявява интерес какви качества са имали до този момент в 5-годишния мандат членовете, които сега са предложени за втори мандат. Никой не го интересува от висшата кадрова власт в държавата, че някои от тези, които и досега са били членове на бюрото, не са идвали на работа близо 2 години. В бюрото парламентът ще търпи хора и в бъдеще – дори да не идват на работа, да получават по 5500 лв. заплата“, обясни той пред БНР.

Рашков подчерта, че той като председател няма дисциплинарната власт, за да предприеме каквито и да било мерки спрямо член на бюрото: „Кадровият орган е Народното събрание. И НС днес 100% ще препотвърди същите тези кандидатури, за които не се интересуват какво правят в тези 5 години и просто бюрото ще придобие камуфлажен вид“.

Бойко Рашков, който отново е кандидат за председател, подчерта, че в бюрото са се взели незаконосъобразни решения. Според него този орган се държи, за да се покаже на Европейския съд по правата на човека, че имаме контролен орган.

„До момента на отстраняването на колегата Гатев мисля, че бюрото успяваше с неговата активна работа. Той е изключително енергичен човек и изключително добър юрист. Той заемаше едно огромно място в бюрото. Поемаше много проверки и ги приключваше много бързо и качествено за разлика от някои други – има проверки, неприключени в едногоидшен срок дори и няма опция да бъдат приключени. Включително и кандидат за председател на бюрото в момента, който направи всичко възможно през 2018 г. 85% от проверките да не бъдат направени. Това се неглижира като проблематика в българския парламент. Никой не иска да вникне в тези факти и да види, че бюрото замира със своята дейност“, коменитра Рашков и прогнозира:

„Парламентът ще направи един хубав „коледен подарък“ на българските граждани във връзка със защитата на техните основни конституционни права от злоупотреби със СРС-та. В бюрото в момента се лансират като кандидати лица, които нямат необходимите качества за това – те нямат никакви правни познания. Не може един лесничей, един борец, един психолог и един инжинер да защитават права на граждани – нещо, което се осъществява от хора с юридическо образование“.

Източник: frognews.bg

Кадруването в ГЕРБ е в пълна сила ! Цветанов назначава, Цветанов уволнява, а „това не е за по телефона” пак от времето на Цветанов започнахме да си го казваме! Истината е, че в ГЕРБ се назначават само хора верни на Цветанов и със СРС-та и компромати да могат да се шантажират хората активни в политиката и бизнеса!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.