изпрати новина
Водещи новини

Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването? Забравихме Маргините и Пашата!

Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването? Забравихме Маргините и Пашата!
Споровете в парламента за шуробаджанащина в държавата и връзки на депутати с организираната престъпност ескалираха и в тях вече е намесено и името на премиера Бойко Борисов.

„Искам да задам въпрос съвсем честно дали председателят на Държавна агенция „Разузнаване” (Драгомир Димитров – б.р.) не е втори братовчед на Бойко Борисов”, попита депутатът от БСП Таско Ерменков.
Това беше отговорът му на поставени въпроси от ГЕРБ дали „червеният” депутат Георги Стоилов е имал общ хазартен бизнес с брат му Илия, арестуван и обвинен в ръководене на престъпна група за рекет. Ерменков допълни, че не знае дали Димитров и Борисов са братовчеди, а иска само премиерът да бъде попитан за това.

Димитров е родом от Велико Търново. Има дълга кариера в МВР, а в края на 2015 е назначен за шеф на ДАР с указ на президента Росен Плевнелиев. Ръководителят на ДАР е член на Консултативния съвет по национална сигурност към държавния глава, какъвто се проведе вчера.

Представителят на столетницата обаче продължи темата. „Докога ще си мълчим, че Борисов е бил съдружник с Пашата и че са работили с Маргините в една фирма”, свърза Ерменков името на Борисов с фигури от столичния легален и нелегален бизнес.
Според Ерменков ГЕРБ отклоняват вниманието от „важните проблеми” като шуробаджанащината и изкореняването на корупцията, като се борят с брата на Георги Стоилов. Самият Стоилов не коментира темата пред журналисти. Ерменков смята, че „момчето може би е свито” и не е убеден, че Стоилов има дар слово.

По-рано от „столетницата” излязоха с декларация в защита на депутата си и обявиха, че той няма нищо общо с действията на брат си, а скандалът се изравя умишлено от прокуратурата. „Те твърдят, че техният депутат Георги Стоилов не е имал никакви бизнес отношения с брат си. Ние питаме: вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на брат си във фирмата „Монарх мултигейм технолъджи” и се е занимавал с внос на ротативки за игра на комар, както и поправка на такива машинки”, попита Тома Биков от ГЕРБ.
Вторият зададен от него въпрос към БСП е защо Стоилов е бил назначен за ръководител на Фонд „Земеделие” в Русе през 2013 от администрацията на Пламен Орешарски. Биков още попита дали автомобил на Илия Стоилов, който се използвал от брат му, е бил взривен през 2016 година.

„На четвърто място – след като нашите колеги смятат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов защо тогава връщат дарението на брат му? Ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да ги връщат”, смята Биков.
Същевременно от БСП отправиха още едно обвинение към премиера Бойко Борисов, свързано с назначаването на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Георги Свиленски от транспортната комисия заяви, че срещу кандидатурата е имало сериозни възражения, с които премиерът е бил запознат.

В периода 2012-2014 г. Попов си е позволил да събира пари в браншовата си организация, срещу които се е ангажирал да помага за получаване на разрешителни за превоз на товари, разкри Свиленски. Депутатът е на мнение, че Борисов 6 месеца не е реагирал по случая, за който е уведомен от човек, подписал се с трите си имена. Засега няма данни премиерът да е сезирал българската прокуратура и така прикрива престъпление на човек, който продължава да е част от изпълнителната власт, смятат от БСП.
Източник: paragraph22.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*