БСП скача на ГЕРБ за “Кумгейт”, дава документи на прокуратурата

БСП пак скача на ГЕРБ за "Кумгейт", дава документи на прокуратурата

БСП скача на ГЕРБ за “Кумгейт”, дава документи на прокуратурата
Социалистите дават брифинг във връзка със сочената от тях за афера “Кумгейт”. Днес внасяме в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 милиона лева. Става дума за дружества, в които чрез свързани лица участват близки на г-н Делян Добрев. Тези фирми източват основен общински и обществен ресурс, каза на брифинга Елена Йончева.

Основно при тези 50 милиона лева става дума за поръчки по енергийна ефективност. Има опис на документи в този сигнал, който внасяме в прокуратурата. Сумата е по-голяма, но аз прилагам само документи за област Хасково, посочи тя. Фирмата на Добрев е в топ 3 по усвояемост за страната по обществени поръчки за енергийна ефективност. Самият факт, че е назначен дрийм тим в общината – приятели и бивши колеги на Добрев, негова първа братовчедка, зет му, съпругът на първата братовчедка, които са на ключови позиции, заради това настояваме за проверка. Надяваме се, че прокуратурата ще използва целия си капацитет за разследване на случая, каза още депутатката.

Настоявам прокуратурата да провери как са обезпечени заеми от фирми, регистрирани на офшорна и да се провери фирмата за пелети на родителите на депутата от ГЕРБ Делян добрев. Стойността на този завод е около 2 милиона лева. Това е заем от офшорна компания на Сейшелите чрез фирмата на зетя на г-н Добрев. Настояваме прокуратурата да провери тези средства, призова Йончева.

Efekt 2

Г-н Добрев се сниши и отново се върна в парламента, когато сметна, че ние забравихме този казус, посочи депутатката от БСП.
Георги Свиленов заяви, че след като са изнесли данните за връзките му в Хасково, той е подал оставка. Г-н Борисов ли го помоли да оттегли своята оставка сега, след като той нееднократно е заявявал, че няма да оттегли оставката си. Какво се случи за тези няколко месеца, попита депутатът.
Не става дума за пиар и политическа акция. Това е сериозен сигнал за корупционни схеми, за овладяването на една община от една партия, от областния координатор на тази партия в областта. В папката има документи, които касаят свързани фирми, спечелили поръчки за милиони, коментира още Елена Йончева.
Източник: pik.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.