изпрати новина
Водещи новини

Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците

Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците


Отстъпките за работещи родители у нас са символични Българите плащат повече данъци и осигуровки, отколкото гражданите в редица държави с по-високи нива на заплащане. Това показва доклад на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР), в която членуват страните с развити икономики.

България не е член на организацията и не фигурира в класацията, но според последните данни в момента облагането на труда у нас е над средните 36% за страните от ОИСР за 2016 г.

У нас отчисленията за данък върху доходите и различните видове осигуровки достигат 41.40%. От тях 23.34% са за сметка на наемния работник – 13.34 % осигуровки и 10% данък върху общия доход, а останалите 18.36% са осигуровките, които плаща работодателят. С този дял облагането на труда в България е по-високо, отколкото в Гърция, Испания, Естония и Полша, а далеч зад нас са богати държави като Люксембург, САЩ, Канада, Великобритания.

В богата Швейцария например удръжките от заплатата на един несемеен работещ без деца са близо два пъти по-ниски от България – 21.8%. Най-високо е данъчното облагане на доходите в Белгия, Германия, Унгария, Франция, Италия и Австрия. За несемеен работещ без деца удръжките в тези държави надхвърлят 45% от заплатата

Най-ниски данъци – под 20%, плащат в Мексико и Чили. Когато се включат данъчните облекчения за работещи родители с деца, средният процент на удръжките в страните от ОИСР пада от 36% на 26.6%. Франция е държавата с най-неблагоприятно данъчно облагане на семействата с две деца – 40% от доходите, следвана от Финландия, Белгия, Италия. На другия край на скалата е Нова Зеландия, където след данъчни отстъпки заплатите на родителите с две деца се облагат само с 6.2%.

У нас отстъпките за работещи родители са повече от скромни – за доходите от 2016 г. се дава възможност годишните данъчни основи само на единия родител да се намалят с 200 лв. – при едно непълнолетно дете, с 400 лв. – при две деца, и 600 лв. – при три и повече ненавършили пълнолетие деца.

В Швейцария например семейства с две деца плащат данъци върху доходите си в размер едва на 9.1%, става ясно от доклада на ОИСР. С колко се облагат доходите от труд в страните от ОИСР (в % за 2016 г.) Автор : МИЛА КИСЬОВА Източник: segabg.com

Ние ще добавим, че у нас отчисленията за данък върху доходите и различните видове осигуровки достигат 41.40%.

От тях 23.34% са за сметка на наемния работник – 13.34 % осигуровки и 10% данък върху общия доход, а останалите 18.36% са осигуровките, които плаща работодателят.Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците

Естествено това робство се налага в страни където държавната икономика и обществено владеене на възловите стопански отрасли вече е преминало в ръцете на световните корпорации, а защо натискат Гърция от години, именно заради това !

Ако държавата не се поведе по акълите на либерастките фундаменталистки политики, които пък са прокарвани от банките и корпорациите и то държавата ще бъде силна и независима!

Именно за това говори Корнелия Нинова, че държавата да си изкупи активите в ЧЕС за да не продава стратегически сектори като летищата във Варна и София !
Но от ГЕРБ разпродават държавата ни и дори сключват договори за концесии за по 100 години напред!
Затова България никога няма да укрепне и да се въздигне, защото политиката на управление не е в посока за грижа за нацията и за икономиката ни, а в грижа на олигарсите и техните политически марионетки !

Мощта на държавата зависи от това доколко обществото владее възловите си стопански отрасли.

И докато Валери Симеонов и Бойко Борисов работят за „елита“ ни, в разни задкулисни сговори, раздаде общественото богатство, трупано десетилетия и от него печелят чуждите частници, при това с подарения им монопол.
Държавата остана на издръжка само на едни голи данъци.
Данъци, които скоро никой няма да плаща, защото единствените редовни данъкоплатци са средната класа, която намалява и пенсионерите, които биват изтребвани с различни мерки !

Скоро когато ромите започнат да си плащат данъците може и да има пари в хазната ! Но с тези темпове на задкулисно крадене ще са подписали договори за 100 години напред !
Никой обаче не попита къде са 20 милиарда заеми?
И защо за пенсии и здраве няма пари ?

Нали сме страната с най-скъпите данъци?
А на Борисов ще кажем една поговорка:
„По добре два лева в хазната, отколкото двадесет да имаш да взимаш от ромите и от такива като мен“!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*