Виена: Лондон не е доказал вината на Русия за отравянето на Скрипал

 Виена: Лондон не е доказал вината на Русия за отравянето на Скрипал


Всичко тече, всичко се променя, застрахова се австрийският външен министър
Великобритания и Организацията за забрана на химическото оръжие /ОЗХО/ още не са представили 100% доказателства за руското участие в отравянето на Сергей Скрипал. По тази причина Австрия за момента ще се въздържи от изгонване на руски дипломати. Това заяви австрийският външен министър Карин Кнайсъл, цитирана от БГНЕС.

“Всичко тече, всичко се променя. Експертите на ОЗХО вече почти 8 дни работят в Лондон. Върви разследване и от страна на Лондон и на ОЗХО още не са представили 100% доказателства, че Русия има отношение към този случай”, каза тя, отговаряйки на въпрос, готова ли е Австрия да остане единствената страна, която не е изгонила руски дипломати.

20 страни от Европа и Северна Америка вече заявиха намерение да изгонят руски дипломати заради случая с отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря на 4 март в английския град Солсбъри.

Efekt 2

Съобщението за изгонването дойде от Доналд Туск, който го обяви преди началото на срещата на върха ЕС-Турция, която се проведе вчера в София. България не е сред страните, които на този етап смятат да гонят руски дипломати.
Източник: segabg.com

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.