Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Внимание! МВР разпореди правни абсурди

Внимание! МВР разпореди правни абсурди

Ръководството на МВР обяви правни абсурди във връзка с мерките, които се предприемат по повод зверските катастрофи през последните дни.

Главният секретар на МВР Младен Маринов изненадващо съобщи, че с негово разпореждане до всички звена в страната, при съставяне на акт, веднага и в момента ще се издават наказателни постановления.

За информация на всички читатели, такова разпореждане от правна гледна точка е в абсолютно недопустимо, защото нарушава разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН /. То води до отмяна на всяко едно такова издадено наказателно постановление, при обжалване, без да се разглежда от българския съд по същество.

С изключение на извършени нарушения от граждани на чужди държави, разпоредбата на чл. 44 и следващите от ЗАНН, задължава административно-наказателният орган да изчака дали няма да се подадат възражения в тридневен срок, както и да се направят допълнителни искания от страна на уличения нарушител. Едва след това по закон може да се издаде наказателно постановление или пък да се прекрати производството.

Всяко нарушение на въпросната разпоредба, което ограничава правото на защита, водят до отмяна на постановения акт. Също така буди тревога и разпореждането да се карат нарушителите в сградите на полицейските управления. Подобно нещо от правна гледна точка означава ограничаване правото на свободно придвижване, за което съгласно закона на МВР следва да се издава полицейска заповед за задържане. А задържане за извършено административно нарушение води до процедура по закона за отговорността на държавата.

Според разследващите полицаи, обявената мярка на Младен Маринов не е дори популизъм, а поредното доказателство за нивото и компетентността на шефовете във вътрешното ведомство.
Източник: frognews.bg

Ние от Blife.eu питаме дали това не е поредният начин за Вашето ограбване ? С идването на Цветанов МВР се превърна в институция за рекет явен скрит или по-точно правоохранителната служба се превърна в репресивен орган, който обслужва само мафиотите, бандитите или държавната машина, която се управлява пак от такива, но ги наричат политици !

Интересното е, че всичко което прави правителството е да се граби народът по един или друг начин с такси, данъци и глоби, а какво ни дава в замяна ?
И докато хората си траят те няма да спрат да ви щавят !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.