Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Внимание !!! Това се случва тук + ВИДЕО

 

 

Внимание !!! Това се случва тук + ВИДЕО

Поредните Българчета взети за еничари! В Крън се обучават деца в нетрадиционен ислям!

Близо 10 години в малкото казанлъшко градче Крън извън закона деца на българи–мохамедани от Родопите се обучават в нетрадиционно сунитско течение на исляма, съобщи БНР. Властите забраниха децата да пребивават в изграденото с парите на международна ислямистка организация средства общежитие, но дейността на организацията чрез регистрираното „Сдружение за подпомагане и култура“ там продължава и се ръководи от емисар от Истанбул – Ибрахим Зафер.

Наричаното „общежитие“ в Крън е реновирана стара къща, в която са вложени близо 1 млн. лева, но Община Казанлък отказа да издаде разрешение за експлоатация на сградата с това предназначение. По тази причина сега децата от Родопите живеят на квартири, но продължават обучението си в Крън.

 

d0b7d0b0d0b1d183d0bbd0b5d0bdd0b8-d183d187d0b5d0bdd0b8d187d0bad0b8
Сдружението е финансирано от Али Осман Кечеджи – бизнесмен от Истанбул и пълномощник на Международната ислямистка организация. Кечеджи, по данни на мюсюлмани от българския неправителствен сектор, трябва да създаде проект за изграждане на ислямистка школа на Балканите.

През 2010 г. започна дейността с малко деца. След това поискахме да бъдем лицензирани в Закрила на детето и ни отказаха, защото децата не са от социално слаби родители. Нашата цел е тези деца да завършат образование и да продължат с висше, да им подпомогнем с това образование. Защото това дете, ако продължи в този район на Гоце Делчев, в който е било – там остава, заяви Ибрахим Зафер.

Али Качан от Крън коментира:

“Аз бях в основата на създаването на този пансион, тъй като имах вярата, че ще бъде изграден пансион от деянията на Турция за помагане на бедни лица за изучаване на Корана. Но след като разбрах, че са от някаква секта, аз се разграничих от тяхната дейност. Няма лоша религия, има лоши изпълнители.“

В България има три законно действащи ислямски училища. В Крън действа подготвителна ислямистка школа. Условието за прием е децата да са на българи-мохамедани от Родопите. Извеждат ги от семейната им среда с родителска благословия и уж под претекст да ги освободят от робството на тютюна и да ги въвеждат в „истината на чистия Ислям“. После „най-усърдните“ сред тях ще бъдат избрани да завършат теологичното си образование в арабските страни, а след това ще се завърнат като ислямски свещеници в България. Това всъщност не е ли стратегия за създаване на духовни еничари!!!

Подобни школи, като тази в Крън, има в Айтос, Разград, Пловдив и Сърница. Те бяха обект на внимание на службите и на съдебни дела.

Това разследване доказва обратно на твърденията на част от неправителствените организации, че в България фундамелисткият ислям ислям има почва и то не от вчера. А държавата продължава да си затваря очите, но утре цената за това нехилиране, ще плати цялото общество. В неделя поредната мюсюлманска конференция, свиканата незаконно ще ще избере, по-скоро ще преизбере нелегитимния досегашен мюфтия Мустафа Хаджи, свързан с групировката „Мюсюлмански братя“, определяна като майка на всички ислямистки организации по света.

източник:literat-img.com

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари