Въпроси и отговори – изневяра, лъжи, лицемерие…

Както ви обещахме, ето и първото писмо от читателка  с въпроси и отговори на нашето онлайн списание за жени и мъже.

„Аз имам следният въпрос-как мога да забравя миналото,лъжи,изневери,измами,лицемерие,даже от преди 10 години?Ежедневно ме преследват тези мисли,да продължавам ли да правя компромиси,заради детето?Много е лошо да се живее без доверие,всяко нещо ме съмнява.А в същото време той е мил с мен.Така е защото аз обичам повече,тоест може би само аз обичам.Приятен ден!”

Отговорът на Анелия Върбанова

Efekt 2

Мненията на тази тема за множество, защото изневярата като понятие и модел на поведение съществува не от сега или от вчера. Дори на генетично ниво моделът на сексуално поведение при жените е различен, като при нас това е да родим и да отгледаме нашите деца, докато при мъжете нещата стоя по различен начин. Тяхната природа е в желанието, но не при всички. Може би много от нашите читатели са чували израза един път е грешка, два пъти – навик. Това важи и във взаимоотношенията между мъжа и жената. Първото и най-важното нещо, което трябва да си зададете е дали вашия съпруг е осъзнал в истинския смисъл грешката си и дали тя е била само един път. Не бива да пренебрегвате и факта, че мнението за пълноценното семейство и неговият модел отдавна се е променил, като дори можем да допълним, че всичко е станало с доста размити граници.  Това означава, че едно дете няма да е по-щастливо, ако родителите вече отдавна не се обичат и живеят само и единствено, заради него. Важен е не самия факт на съжителство, а обичта която ще подарите на детето си.

Моят съвет като на жена и специалист е да не прибързате с решенията, докато не сте сигурни. Освен това обмислете много добре последствията от една такава евентуална раздяла. Запомнете също така, драги жени, че често повод за изневерите са компаниите на мъжете, а именно по-добре вашите приятели да са семейни двойки, а не ергени, които биха подтикнали лесно един мъж да изневери на своята половинка. Най-често мъжете възприемат секса с друга жена като чисто сексуално удоволствие – без чувства, без емоции, без ангажименти… Точно по тази причина за тях изневярата не е  табу, а нещо съвсем нормално в една дълга връзка.

Скъпи жени, преди да продължите да живеете с човека до вас, се замислете дали наистина си заслужава да носите този емоционален багаж и то пълно сами! Една връзка е низ от компромис, но не само от ваша страна. Бъдете горди и е не позволявайте да страхът да завладее живота ви и да превземе вашето съзнание. Отдайте се на хоби, спортувайте… Усетете живота с пълната му яркост и наситеност от емоции!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator