ГЕНОЦИД

ГЕНОЦИД

Задава се вълна от мизерия заради пенсии без трудов стаж, а политиците търсят работа на бежанците

В България има 203 хил. пенсионери, които получават минимална пенсия заради недостатъчен трудов стаж. Минималната пенсия е 157 лв. Те не стигат нито за храна, нито за каквото и да е отопление през зимата. Тази година пенсионираните с недостатъчен трудов стаж са 23% от всички нови пенсионери, по данни на Националния осигурителен институт. А мизерията тепърва предстои.

В следващите няколко години ще се пенсионират хората, които в последните 20 години са работили по български – на минимална работна заплата плюс пари в плик или въобще без трудов договор. Или са седели въобще без работа по няколко години. Има и множество сезонни работници по Испания, Италия, Гърция, също без осигуровки и трудови договори. Стотици хиляди българи на възраст между 50 и 65 години не могат да съберат трудов стаж за пенсия. Това е социална бомба, която тепърва ще избухне.

Не личи правителството да е наясно с това и да се притеснява. Основната им грижа е да увеличат стажа за пенсия и възрастта за пенсиониране. Летвата за трудов стаж се вдига – от 2016 г. ще е 32 г. и 2 месеца за жените, 38 г. и 2 месеца за мъжете. Изискването за възраст за пенсиониране от Нова година ще бъде 60 г. и 10 месеца за жените и 63 г. и 10 месеца за мъжете. Но хората масово работят и ще работят и след тази възраст, защото нямат необходимия трудов стаж да вземат пенсии. Стига да има работа, обаче.

Не минимална, дори средна пенсия не е достатъчна за изхранване и отопление. Срещу задаващата се мизерия не се виждат никакви програми, подготовка, дискусия поне. Не личи не само правителството да се е загрижило, ами и различните политически сили не се вълнуват от този проблем. Но иначе отделни политици драматично призовават да дадем работа на бежанците.

Efekt 2

Същите тези политици, които имат принос да закрият стотици хиляди работни места за българи. Дайте да дадем, като при соца. Айде, дайте на българите най-напред, които седят без работа и не могат да си съберат стаж да се пенсионират.
Източник: www.svobodnoslovo.eu/

Ние от Blife.eu какво да добавим, че масово грамотни и можещи напускат България за да дойдат на тяхно място мигранти, които да заемат дори тяхното работно място след като са се настанили и на родното им ! Всички говорят за планът „РАН-ЪТ”, че свършил, но сега виждаме новият план „АД-ЪТ”! Какво става с младежите, които завършват училище и какви възможности им предлага държавата – НИКАКВИ! Какво става с пенсионерите, които цял живот държавата им е удържала пари за старини, какви ти старини, кой може да ги доживее, кой и ако някой успее влиза в планът „АД-ЪТ” -болни без пари за храна и лекарства, а децата в чужбина прокудени да се скитат немили-недраги ! Работа за тях няма тук, но пък държавата ще намери на мигрантите все пак те са приоритет на страната, че нищо не са допринесли освен някой друго евро на ръка на чичко полицай да ги регистрира! Абе хора не виждате ли, че се извършва ГЕНОЦИД срещу Вас!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.