изпрати новина
Водещи новини

Георги Кадиев разкри какво следва с референдума !

Георги Кадиев разкри какво следва с референдума !


Вижте какво публикува на стената си Георги Кадиев!
Публикуваме целият текст без редакторска намеса :

Вчера и днес цял ден се разправям с това Изборният кодекс да влезе в програмата на парламента веднага след края на ваканцията. Още през декември бяхме говорили с г-жа Цачева да изчистим до Нова година всички належащи парламентарни неща, за да може (при политическа воля), януари да е оставен само и единствено на Изборния кодекс.

Няма значение какво ще реши парламентът. Дали ще приеме мажоритарни избори, дали ще ги отхвърли или ще приеме смесена система не е толкова важно- всяка система има плюсове и минуси. Важното е да покажем на хората, че ни интересува какво са гласували на референдума, и че зачитаме референдумите като инструмент.

Според мен стъпките са следните:

1. Новоизбраният президент Радев призовава политическите партии да разгледат промените в Изборния кодекс, като при необходимост забави със седмица-две разпускането на парламента. Всички бихме го разбрали. Дори нещо повече- не бихме го разбрали, ако не го направи.

2. Парламентарната правна комисия има извънредно заседание във вторник и веднага започва с гледането на проекта.
3. Парламентарната комисия по регионална политика, която също е водеща комисия (заради районирането), също веднага започва гледане.

4. В сряда влиза на първо четене като първа точка в дневния ред. Ако мине- 3 дни за нови предложения и след седмица-две отново в зала, вече на второ четене. Ако не мине- всеки се изправя пред избирателя и обяснява как и защо е гласувал.

5. До края на януари парламентът гласува промените на второ четене, каквито и да са те, и това е резултатът от референдума.
Бих разбрал всяка позиция по мажоритарното гласуване, било за или против.

Не разбирам единствено позицията „правим се, че няма такъв въпрос и такъв референдум“, което е сегашната позиция на парламентарните партии.
Може да си всякакъв като политик, но не може да си страхлив.

Георги Кадиев

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е най-логичният ход на съдбата на референдумът !
Това че Цветан Цветанов излиза по медиите да говори и че се говори, че Борисов яхва референдумът са инсинуации на ГЕРБ за да извлекът максимум дивиденти !

Всички ние не можем да забравим как именно власт имащите от ГЕРБ спъваха и пречеха на референдума и с колко процедурни хватки го осакатиха, как го бавиха, то не беше през съд и ЦИК, то не беше и сега в парламента! Защо се бавеха два месеца, а сега искат две седмици? Ами прости процедурни хватки, прости, ама не правят нещата прости !

Спомнете си как от ГЕРБ не даваха на избирателите си да гласуват на референдума, спомнете си българите в чужбина, не забравяйте и колко плика се скриха, колко бюлетини се анулираха и как се броеше само и само да няма задължителен характер, но ние сме тези, които скоро ще ги задължим !
Братя и сестри, всички Вие, които гласувахте за промяна бъдете готови да я осъществим и ако миналата година имаше митинг концерт на „Орлов мост”, то тази година много скоро МОЖЕ И ДА Е ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !
Затова време е да кажем на управляващите, че този вот беше против тях, против статуквото и против политическата мафия !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*