Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Георги Кадиев разкри какво следва с референдума !

Георги Кадиев разкри какво следва с референдума !


Вижте какво публикува на стената си Георги Кадиев!
Публикуваме целият текст без редакторска намеса :

Вчера и днес цял ден се разправям с това Изборният кодекс да влезе в програмата на парламента веднага след края на ваканцията. Още през декември бяхме говорили с г-жа Цачева да изчистим до Нова година всички належащи парламентарни неща, за да може (при политическа воля), януари да е оставен само и единствено на Изборния кодекс.

Няма значение какво ще реши парламентът. Дали ще приеме мажоритарни избори, дали ще ги отхвърли или ще приеме смесена система не е толкова важно- всяка система има плюсове и минуси. Важното е да покажем на хората, че ни интересува какво са гласували на референдума, и че зачитаме референдумите като инструмент.

Според мен стъпките са следните:

1. Новоизбраният президент Радев призовава политическите партии да разгледат промените в Изборния кодекс, като при необходимост забави със седмица-две разпускането на парламента. Всички бихме го разбрали. Дори нещо повече- не бихме го разбрали, ако не го направи.

2. Парламентарната правна комисия има извънредно заседание във вторник и веднага започва с гледането на проекта.
3. Парламентарната комисия по регионална политика, която също е водеща комисия (заради районирането), също веднага започва гледане.

4. В сряда влиза на първо четене като първа точка в дневния ред. Ако мине- 3 дни за нови предложения и след седмица-две отново в зала, вече на второ четене. Ако не мине- всеки се изправя пред избирателя и обяснява как и защо е гласувал.

5. До края на януари парламентът гласува промените на второ четене, каквито и да са те, и това е резултатът от референдума.
Бих разбрал всяка позиция по мажоритарното гласуване, било за или против.

Не разбирам единствено позицията „правим се, че няма такъв въпрос и такъв референдум“, което е сегашната позиция на парламентарните партии.
Може да си всякакъв като политик, но не може да си страхлив.

Георги Кадиев

Ние от Blife.eu ще добавим, че това е най-логичният ход на съдбата на референдумът !
Това че Цветан Цветанов излиза по медиите да говори и че се говори, че Борисов яхва референдумът са инсинуации на ГЕРБ за да извлекът максимум дивиденти !

Всички ние не можем да забравим как именно власт имащите от ГЕРБ спъваха и пречеха на референдума и с колко процедурни хватки го осакатиха, как го бавиха, то не беше през съд и ЦИК, то не беше и сега в парламента! Защо се бавеха два месеца, а сега искат две седмици? Ами прости процедурни хватки, прости, ама не правят нещата прости !

Спомнете си как от ГЕРБ не даваха на избирателите си да гласуват на референдума, спомнете си българите в чужбина, не забравяйте и колко плика се скриха, колко бюлетини се анулираха и как се броеше само и само да няма задължителен характер, но ние сме тези, които скоро ще ги задължим !
Братя и сестри, всички Вие, които гласувахте за промяна бъдете готови да я осъществим и ако миналата година имаше митинг концерт на „Орлов мост”, то тази година много скоро МОЖЕ И ДА Е ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !
Затова време е да кажем на управляващите, че този вот беше против тях, против статуквото и против политическата мафия !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.