ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН! ЗАТВОР ЗА ТОЗИ, КОЙТО ПИШЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА!

Цветан Цветанов ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН! ЗАТВОР ЗА ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА!


ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН ДОКАТО СПИ НАРОДА !
След сърп и чука, ГЕРБ предлага в Наказателния кодекс да се запише като престъпление и ‘’проповядването или подбуждането чрез медиите към дискриминация, насилие или омраза, основани на политическа принадлежност’’. Абсурдният текст се налага уж покрай антитерористично законодателство, чиято цел е да се въведат наказания за обучение в тероризъм и преминаващи през България привърженици на радикални групировки. В мотивите пише, че по този начин ще се предотврати пропагандата към „престъпни посегателства на религиозна или политическа основа“.Предвиденото наказание е затвор до четири години и глоба от 5 до 10 хил. лв. Абсурдното в случая е, че подобни наказания се налагат за изключително тежки престъпления като обир, средна телесна повреда, а понякога и за непредумишлени убийства!

Целта на Цецо,Бойко и компания да вземат това решениее единствено и само да наложат пълен контрол върху опозиционните медии и сайтове. Това е втори опит след този от 2010 год. на партията на Борисов да сведе до минимум съпротивителните сили на гражданското общество и каквато и да е била критика към неговото управление. Но докато до сега се говореше само за контрол и опит за въздействие върху опозиционно настроените медии и граждани, вече буквално говорим за опит за саморазправа на всеки дръзнал да напише нещо против управляващите. Появилите се в последните години стотици електрони медии не са само средство за масово осведомяване, а и средство за подготвяне, формиране, насочване и изразяване на общественото мнение. Това обяснява и стремежа на физкултурника и пожарникаря да ги контролират и регулират .

Приемането на тази поправка в НК ще доведе до пълния крах на дейността на ярката и разнообразна медийна среда в България. Когато основополагащи свободи като свободата на словото и на медиите се намират в опасност, то самата демокрация се намира в опасност. А когато демокрацията е в опасност ,говорим за тоталитарно управление.
В. Василев
Източник: varnahot.com

Efekt 2

И така те могат да ни съдят, ние не, те имат имунитет!
Те могат да ни лъжат, ние не !
Те могат да ни мразят, ние не !
Те могат да ни грабят и убиват, ние не можем да го коментираме, те могат, защото им го позволяваме !
До кога ще търпим, до кога кажете?
Време е за радикална Демокрация и щом Демокрацията е заплашена от диктатура трябва да се действа !
Време е да изхвърлим боклука от властта !

ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН А НИЕ МЪЛЧИМ ! 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.