ГЕРБ, операция “Костинброд – 2”

ГЕРБ, операция “Костинброд – 2”


Георги Марков: Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд – 2”. Бойко, намеси се!
Аз преживях “Костинброд-1”, който ни беше скроен от Мая Манолова, БСП и една сюрия други. Станах тогава от ГЕРБ – погнусен от опита да им бъде скроен този номер и да бъдат победени служебно. Сега ГЕРБ сам си скрои “Костинброд”. Това ще е “Костинброд-2”.

Това казва бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков пред „24 часа“ по повод скандалните поправки в Избирателния кодекс, които предизвикват всеобщо недоволство.

„Вече виждам президента Радев в празнична парадна униформа – той ще стане герой, той ще стане борец за честни избори, той ще наложи вето и това ще бъде първото му успешно вето. За какво ни беше това? Нито една от тези промени не е нещо, без което да не можеше да се проведат тези евроизбори!

Efekt 2

ГЕРБ се вкара в капан. Горе-долу нещата наподобяват Истанбулската конвенция. Тогава лично при вас аз имах смелостта и най-вече честността да бия камбаната до г-н Борисов, че е подведен жестоко. Резултатът е печално известен!“, подчертава Георги Марков.

Марков призовава: “Приятелю Бойко, намеси се, както можеш, да спрем и предотвратим това чудо! Да го прегласуваме още в сряда и всичко да остане така, както беше!”

Народният представител, който е от гражданската квота обяснява, че лично е посочен Борисов за депутат да му казва истината: „Защото съм единственият от ВНС, имам опит, от гражданската квота съм и не завися от партийна йерархия. Пратен съм от него да му казвам истината“.

Георги Марков предупреждава, че така гласуваните поправки в Изборния кодекс създават усещането за нагласени избори, които могат да бъдат оспорени.

„Не трябва да създаваме впечатление, че променяме правилата на играта за едни избори, които и без това ще спечелим, и да създаваме ситуация те да бъдат оспорвани – да се олае цяла Европа, Азия, Африка. Това ще подмени темата на евровота – тя няма да е каква Европа искаме, а какви да са изборните правила“, предупреждава Марков.

24 часа, Кросс . onovini.eu

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.