ГЕРБ – Работим в интерес на гражданите !

ГЕРБ - Работим в интерес на гражданите !


ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ-ГЕРБ – Работим в интерес на гражданите !
Правителството ще изпълни решенията на Европейския съд по правата на човека по пет жалби срещу България.
По делото на жалбоподателите Маринова, Златанов и Финдулов ЕСПЧ констатира, че е нарушена свободата на изразяване на мнение, тъй като тримата са осъдени и глобени заради свои жалби към служители в държавната администрация.

Според Съда в Страсбург, санкциите имат ефекта на потискане на подаването на жалби срещу длъжностни лица.
Такива мерки могат да се разглеждат като необходими само при изключителни обстоятелства, когато се докаже убедително, че подалите жалби съзнателно се стремят да навредят на длъжностните лица, чието поведение критикуват.

Присъденото обезщетение е общо 15 850 евро. Здравко Станев получава 3500 евро за неимуществени вреди, след като е осъден с „непропорционално наказание”, по определението на ЕСПЧ, за обида на длъжностно лице – съдия от Районния съд в Казанлък. 4400 евро обезщетение и разноски ще бъдат изплатени на бившата служителка от НСС Миряна Петрова, която е освободена от работа на основание отказ да й бъде издаден достъп до класифицирана информация, необходим за изпълнение на служебните й задължения.

Тя е обжалвала прекратяването на трудовия договор, но претенциите й са отхвърлени. Според ЕСПЧ българският съд е трябвало да проучи основанията за отказ.
По делото „Димитрови срещу България” ЕСПЧ се е произнесъл по същество през март 2015 г. С настоящето решение се определя само обезщетението за имуществените вреди. Съдът постановява то да е в размер на 429 810 евро – стойността на отнетото от държавата имущество, съгласно решенията на националните съдилища, и 500 евро разходи и разноски по делото.

По повод жалбата на Кулински и Събев срещу конституционната забрана за гласуване от страна на лишените от свобода, ЕСПЧ заключава, че автоматичната обща забрана затворниците да гласуват, без да се взема предвид продължителността на наказанието и индивидуалните обстоятелства, не е приемлива.

Efekt 2

Съдът не присъжда обезщетение на жалбоподателите, тъй като смята, че решението му, само по себе си, е справедливо обезщетение.
Присъдени са 2727 евро разноски по делото.
Източник: energetika-bg.com

Ние от Blife.eu ще допълним, че истинските цифри са в стотици милиони от нанесените щети на държавата заради мутро-рекетьорското управление на България от групировката ГЕРБ ! Стотици са хората осъдили страната ни, а държавата плаща за нанесените щети и неправомерно наказаните от тези, които обявяваха присъдите от народното събрание !

Цветан Цветанов е рекордьорът по брой издадени присъди било от трибуната на народното събрание, било то от ефира на някоя телевизия !

Но трябва да им признаем, че не само осъдителни присъди произнася сивият кардинал на ГЕРБ, а и оправдателни.Такава бе и тази за кметът на Пловдив Тотев дни след като Цветанов успокои гражданите от ефира на БТВ и съдът каза, че Тотев не е виновен !

И как така този съд същия веднъж казва, че на лице са достатъчно доказателства за де се даде ход на дело и после пак същият казва друго !А колко хиляди са по затворите, които са били политически неудобни на хунтата и като излязат след някои друга година и те какво, ами в Страсбург и пак държавата ще плаща от нашите пари за делата на някои политици !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

 

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.