Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !

ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !


ОГРОМЕН ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !
Димитър Главчев е третият в партията след Цветан Цветанов !ВИЖ ТУК !

Синът на Димитър Главчев взема пари от държавна фирма откакто баща му беше зам.-председател на парламента
Синът на председателя на Народното събрание Димитър Главчев Михаил Главчев вече втора година е член на Съвета на директорите на „Земинвест“ ЕАД. Дружеството е със 100% държавен капитал и негов принципал е Министерството на земеделието.
Михаил Главчев е назначен със заповед на на тогавашния министър на земеделието Десислава Танева от 15 декември 2015 г. след извънредно общо събрание на борда, на което предсрочно е освободен Иво Коев, установи проверка на ДУМА. По това време Димитър Главчев е зам.-председател на парламента.
На същата дата Танева сключва договор за управление с 28-годишния тогава Михаил Главчев. В него е упоменато, че членът на Съвета на директорите получава месечно възнаграждение, определена чрез бална оценка, като балната единица е равна на 50% от минималната заплата за съответния месец.

Димитър Главчев отдавна поддържа легендата, че децата му са един вид „селфмейд“ и не разчитат на подкрепата му. През февруари т.г. във в. „Ретро“ в откровено пиарска публикация, озаглавена „Семейните тайни на Димитър Главчев“, се казва, че той усърдно мълчи за личния си живот, че крие както съпругата, така и двете си деца, както и че те са „не по-малко амбициозни и скромни от него“. „Михаил отбелязал ударен старт в кариерата си още като студент… Младият бизнесмен още от 22-годишен се издържал сам. Като студент … успял да впечатли босовете на голяма столична фирма и те моментално го назначили за икономически експерт. Работата там му помогнала да постави основите на своя бизнес, който днес е начело в сферата на проектирането и строителството“, се казва в публикацията. Основният предмет на дейност на държавното дружество „Земинвест“ са инвеститорски контрол в строителството и проектирането, дейности по опазване на земята, по земеразделяне и комасация, независим строителен надзор и др.

Внушението, че младият Михаил развива успешен частен бизнес, и до ден днешен не е опровергано нито от него, нито от баща му. Въпреки това в задължителната по закон декларация за конфликт за интереси при назначаването си в борда на „Земинвест“ Главчев-младши през 2015 г. вписва, че не участва в търговски дружества, не е участвал в такива в последните 12 месеца преди назначаването и не развива търговска дейност. Освен ако за семейството частен и държавен бизнес не е едно и също.

Михаил Главчев декларира единствено, че е член на Управителния съвет на неправителствената организация „БАРИС“ – Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт. През октомври 2015 г. сайтът „Бивол“ пише, че тази асоциация е създадена през есента на 2009 г. след изборната победа на ГЕРБ от Михаил Главчев, който тогава е на 22 г., и Румен Стоилов, станал по-късно известен като „най-богатия депутат от ГЕРБ“. „Бивол“ твърди, че „БАРИС“ е призната през 2010 г. от първото правителство на Борисов за национално представителна в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания със специалното ходатайство на тогавашната шефка на премиерския кабинет Румяна Бъчварова. Националният статут дава право на субсидия от държавния бюджет.

На 15 февруари т.г. бе публикуван пореден списък с некоректни длъжници на КТБ. Според него Михаил Главчев има да връща на фалираната банка 17 хил. лв., въпреки че в декларацията си от 2015 г. вписва, че има потребителски кредит от КТБ в размер на 10 хил. лв.
Източник: duma.bg/ informiran.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

One comment

  1. Reloj analógico con la esfera en color azul.