ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !

ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !


ОГРОМЕН ГЕРБ СКАНДАЛ! Председателят на парламента точил държавата със синът си !
Димитър Главчев е третият в партията след Цветан Цветанов !ВИЖ ТУК !

Синът на Димитър Главчев взема пари от държавна фирма откакто баща му беше зам.-председател на парламента
Синът на председателя на Народното събрание Димитър Главчев Михаил Главчев вече втора година е член на Съвета на директорите на „Земинвест“ ЕАД. Дружеството е със 100% държавен капитал и негов принципал е Министерството на земеделието.
Михаил Главчев е назначен със заповед на на тогавашния министър на земеделието Десислава Танева от 15 декември 2015 г. след извънредно общо събрание на борда, на което предсрочно е освободен Иво Коев, установи проверка на ДУМА. По това време Димитър Главчев е зам.-председател на парламента.
На същата дата Танева сключва договор за управление с 28-годишния тогава Михаил Главчев. В него е упоменато, че членът на Съвета на директорите получава месечно възнаграждение, определена чрез бална оценка, като балната единица е равна на 50% от минималната заплата за съответния месец.

Димитър Главчев отдавна поддържа легендата, че децата му са един вид „селфмейд“ и не разчитат на подкрепата му. През февруари т.г. във в. „Ретро“ в откровено пиарска публикация, озаглавена „Семейните тайни на Димитър Главчев“, се казва, че той усърдно мълчи за личния си живот, че крие както съпругата, така и двете си деца, както и че те са „не по-малко амбициозни и скромни от него“. „Михаил отбелязал ударен старт в кариерата си още като студент… Младият бизнесмен още от 22-годишен се издържал сам. Като студент … успял да впечатли босовете на голяма столична фирма и те моментално го назначили за икономически експерт. Работата там му помогнала да постави основите на своя бизнес, който днес е начело в сферата на проектирането и строителството“, се казва в публикацията. Основният предмет на дейност на държавното дружество „Земинвест“ са инвеститорски контрол в строителството и проектирането, дейности по опазване на земята, по земеразделяне и комасация, независим строителен надзор и др.

Внушението, че младият Михаил развива успешен частен бизнес, и до ден днешен не е опровергано нито от него, нито от баща му. Въпреки това в задължителната по закон декларация за конфликт за интереси при назначаването си в борда на „Земинвест“ Главчев-младши през 2015 г. вписва, че не участва в търговски дружества, не е участвал в такива в последните 12 месеца преди назначаването и не развива търговска дейност. Освен ако за семейството частен и държавен бизнес не е едно и също.

Михаил Главчев декларира единствено, че е член на Управителния съвет на неправителствената организация „БАРИС“ – Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт. През октомври 2015 г. сайтът „Бивол“ пише, че тази асоциация е създадена през есента на 2009 г. след изборната победа на ГЕРБ от Михаил Главчев, който тогава е на 22 г., и Румен Стоилов, станал по-късно известен като „най-богатия депутат от ГЕРБ“. „Бивол“ твърди, че „БАРИС“ е призната през 2010 г. от първото правителство на Борисов за национално представителна в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания със специалното ходатайство на тогавашната шефка на премиерския кабинет Румяна Бъчварова. Националният статут дава право на субсидия от държавния бюджет.

Efekt 2

На 15 февруари т.г. бе публикуван пореден списък с некоректни длъжници на КТБ. Според него Михаил Главчев има да връща на фалираната банка 17 хил. лв., въпреки че в декларацията си от 2015 г. вписва, че има потребителски кредит от КТБ в размер на 10 хил. лв.
Източник: duma.bg/ informiran.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.