Германия първа в Европа призна ”третия пол”

Германия първа в Европа призна ”третия пол”


Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя да се легализира „третият пол“ в актовете за раждане.
Германия става първата европейска държава, която ще дава възможност на граждани да не се определят нито като мъже, нито като жени.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до края на 2018 г. да гласуват за легално използване на графа за „трети пол“ в регистрите за ражданията наред с думите „мъжки“ и „женски“, съобщава Франс прес, като се позовава на съдебното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като „междинен“, „различен“ или всякакво друго „позитивно определение на този пол“.

От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд – по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това „не е законно“. Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол.

Efekt 2

С подкрепата на сдружение за подпомагане на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция – Конституционния съд, и представи на върховните съдии хромозомни анализи, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят искането на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала официално съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина „неутрален пол“, предложен в молбата на лице, родено без пенис и без вагина, напомня АФП.
Източник: dnes.dir.bg

ВИЖ ОЩЕ ТУК !

България също призна третият пол, но само не ни обясниха кои са причисляват към него !
И така ще е докато БХК и ГЕРБ са в коалиция!
Ще има и четвърти пол и пети докато децата ни бъдат напълно объркани !

И ако продължим ще ни обвинят в дискриминация за това, че унищожават нашата нация !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.