Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс е на посещение в България

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс е на посещение в България


Вижте за какво не си говориха !

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс е на посещение в България и ще участва в редовната среща между Европейския съюз и Съединените щати по въпросите на правосъдието и вътрешните работи.
Той се срещна с премиера Бойко Борисов и са обсъдили ангажиментите на двете държави в борбата с международния тероризъм, трафика на наркотици, трафика на хора и защита на киберсигурността.

Акцент в разговора е бил поставен и върху случая с Желяз Андреев и искането на САЩ, той и още четирима българи да бъдат екстрадирани заради разследване по обвинения, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. В тази връзка Борисов е посочил, че България не поставя под съмнение Договора за екстрадиция със САЩ, но българските институции ще продължат да работят активно за разрешаването на случая и защита правата на българските граждани, съобщиха от правителствения пресцентър.
В срещата са участвали също министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров.
Редовната среща между Европейския съюз и Съединените щати по въпросите на правосъдието и вътрешните работи се провежда два пъти годишно, като страната, ротационен председател на Евросъюза, е домакин през първата половина на годината. Основни теми са борбата с тероризма, сигурността и съдебното сътрудничество, транснационалната организирана престъпност, миграцията, управлението на границите и визовата политика.
За посещението на главния прокурор на САЩ съобщи преди месец и правосъдният министър Цецка Цачева на специална среща с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и посланика на САЩ Ерик Рубин, която беше посветена именно на казуса с Желяз Андреев.

Efekt 2

Източник: news.lex.bg
Естествено, че Главният Прокурор на САЩ ще се срещне с Премиерът ни, нали са говорили за докладът даден в Американският сенат за Бойко Борисов и бандитските му години !

Ни най-малко са говорили и за КТБ и Цветан Василев, абсурд да са подхванали и темата за делото „Гранитски“ и за Пеевски !

И така случаят с Желяз Андреев е важен, но надали това е причината да дойде Главният прокурор на САЩ у нас ! Явно са свили сърмите на разбойко и е инструктиран какво да говори в Русия другата седмица !

Защо го правят този народ на толкоз прост?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.