Гордей се българино!


Поглед назад във времето! Да погледнем назад във времето и сами да преценим дали сме дали нещо на света и дали сме Варвари? Наричат ни варвари, но дали варварите са можели да строят градове, да имат улици, канализация, да имат закрити басейни с топла вода когато в Европа са живеели в колиби? Първата Българска столица е с размер от 33 кв. километра оградени с Вал и Ров по времето когато Париж и Брюксел са били големи колкото конюшните на Аспарух. Варвари ли сме след като сме дали религия, четмо и писмо на толкова народи?

Варвари ли сме след като сме премахнали първи робството в античният свят? Варвари, който са побеждавали империи, който са спрели настъпващият ислям към онази светската Европа, която ни нарича Варвари. На кого сме наследници ние Българите? Най-старото обработвано злато е по нашите земи. Най-старата обработвана Мед и с Бронза и желязото е така. Най-старата керамика намирана в Черно море е датирана още от преди 44 000 години. Кои са траките, а кои са прототраките? Богати извори от Неолит и палеолит по нашите земи от тук е тръгнало разселването и с него и познанието, което сме занесли в Сирия, Египет, дали сме го на Шумерите и на тези, които са строили пирамидите.

Кои сме ние, онези необразовани и груби невежи варвари ли? От където сме минали Държави сме градили. Варварите, които са познавали култивирането на растения и е доказано, че над сто вида от тях сме пренасяли и обработвали така когато добивите са по-големи един народ може да се изхрани и да произведе излишъци, а с тях да търгува. Варварите, които първи са добивали метали, с които са се печелели войни и са прекроявали световната карта. Варварите на който са плащали търговски данъци. Днес археологията ни е в услуга на световните сили и не смеят да ги подразнят не смеят да им напомнят кой са и затова не казват истината. Истината е важна не само, защото тя е една и трябва да се знае и да се отстоява за пред света, но и да се отстоява и знае и от децата ни да знаят какви гени имат и какво се крие в тях. Това не краен национализъм, това е висша степен на патриотизъм, а патриотизмът е агрегатно състояние на дух – това е горивото ни, което тече във вените на предците ни и на нас самите. Истината ще ни направи свободни е казано и е истина само, ако се покаже истината на децата ни и се върне гордостта на този народ, ние пак ще събудим силата ни предадена по генетичен път от предците ни. Сила изкована с мъдрост и опит, сила вплетена с мистика и в нея закодирани космичните закони. Нашите преди са наричани Богоизбран народ, Богоравни.

Efekt 2

Омир казва за нас: … Видях с очите си конете му чудни, невидяни с превъзходен ръст и цвят, по-бял от сняг. А по бързина те са на вятъра вихровит подобни. Злато и сребро украсяват колесницата му, блестяща И златно е дивно неговото въоръжение светло, прилично е това оръжие не на смъртен да стои, а на безсмъртните, вечно живи богове блажени…

И след като сме били модел за подражание защо ние да не бъдем такъв на децата си? Това не е краен патриотизъм, защото ние не изпадаме в крайност. Ние не искаме да заграбим чуждото, но сме длъжни да браним нашето, защото всички си приписват това, което е наше за свое и така градят национално самосъзнание, така градят своята национална Гордост. Длъжни сме да кажем истината и да я докажем пред света и пред децата си, защото това е дълг завещан от предците ни за да го предадем на идните, а те дали ще го бранят е техен дълг. Траките олицетворявани като Робски народ в Киното като Спартак и въстанието на робите. Аспарух, който преминал Дунава с Варварите и се завърнал в изконните земи на своите предци, наричани сме варвари.

Стефан Пройнов: Варвари ли сме, питам аз? Гордей се Българино и накарай децата си да се гордеят с миналото си и да градят настоящето с гордост и със самочувствие на наследници на онези „Варвари”. Който предначертаваха света на онези траки според Херодот: ”Тракийската народност се разпростира на север до Карпатите”. … А на Юг, а на Изток и на Запад какви са?

Кои са предците създали Елада и Рим, кои са? Време е да кажете на децата си какви са? Горд народ не е сломим, загуби ли сме вярата в нас самите, това е предателство не само към предците ни, но и към нас самите и към идните, към целият ни народ и родина. Това не е краен национализъм, това е висша степен на дълг към отечеството ни към корените ни, а там е заровено решението на Бъдещето ни. Докато не уважаваме себи си и родината си няма как да накараме другите да уважават нас и родината ни.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. Младен

    Здр. Искам само да питам, защо пра Българите, от Рода ДУЛО , се появява във Селджуците, а После в началото на Османското владичество. В смисъл е хербат на ДуЛо, танга.