Гордея се, че съм първият български президент, домакин на Рамазан Байрам

Гордея се, че съм първият български президент, домакин на Рамазан Байрам
Гордея се, че съм първият български президент, домакин на Рамазан Байрам

Гордея се, че съм първият български президент, домакин на вечеря ифтар. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при посрещането на представители на различни мюсюлмански страни и български политици на тържествената вечеря ифтар снощи в Националния исторически музей в рамките на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, предаде БГНЕС.

Президентът заяви също, че е горд, че е създал традицията, заедно с представители на различните вероизповедания в страната, политици, дипломати и общественици, всички заедно да честват свещения за мюсюлманите месец рамазан. Плевнелиев посочи и, че е горд с това, че е първия български президент, който редовно посещава българското мюфтийство “като знак на уважение и споделена съдба”. Плевнелиев изрази и надежда тази традиция да продължи при следващия президент, без значение от политическата партия, която го е излъчила.

“Светът се променя пред очите ни. Изправени сме пред рекорден брой кризи. Милиони хора, търсещи убежище от ужаса на войната, се надяват да получат сигурно убежище в Европа. Разширяващите се зони на конфликти принудиха десетки милиони да напуснат домовете си. За съжаление, видяхме и грозното лице на тероризма. Неведнъж на насилието е отвръщано с още по-голямо насилие. Тук на Балканите помним ужасни конфликти, причинени от междуетническо и верско противопоставяне”, заяви президентът.

Efekt 2

По думите му през годините на демокрация, българският народ е преоткрил изконните си традиции на толерантност и споделеност. Той отново припомни и София, която събира на едно място различни храмове, както и че хора от различни религии в страната се обединяват срещу несгодите и си помагат, независимо от вярата си.

Плевнелиев заяви и, че има неблагоразумни политици, които използват езика на омразата и работят за дестабилизация, като противопоставят различни групи от обществото. От своя страна главният мюфтия Мустафа Хаджи благодари на президента Плевнелиев за това, че споделят първия ифтар от месец рамазан.

“Тази вечер ние имаме привилегията да сме свидетели на откровен пример за обединение на всички български граждани, което е и правилният път за утвърждаване на обичта към родината”, заяви Хаджи. Според него ифтарът тази вечер е послание към всички български граждани да се отнасят добре един към друг и да бъдат заедно както в радостни, така и в трудни моменти. Единството не е нещо ново в България, но е важно да продължим по този път”, заяви мюфтията и допълни, че взаимното уважение води до просперитет.

Източник: epicenter.bg

Ние от екипът на Blife.eu не сме гласували за този президент и не искаме той да ни представлява пред когото и да е!

По голям процент от обществото също е на нашето мнение !

Ще ни говори за език на омраза, а е най-мразеният в страната !

Стига и с това единение! Предното е било 500 години, а сега колко предстоят и ще го позволим ли ?

Този родоотстъпник не искаме да говори от наше име, не искаме и да унижава народът ни както тук така и по Света!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.