Границата между трафикът и опълчението

Границата между трафикът и опълчението


Границата между трафикът и опълчението
Българското опълчение – границата и каналджиите +ВИДЕО

Граничните полицаи, които трябва да пазят на българо-турската граница за преминаването на нелегални мигранти, взимали между 100 и 200 евро на човек, за да си затварят очите. По този начин каналджиите вършели работата си необезпокоявано.

Снощи bTV показа човек, който е в този бизнес от дълго време. Той разказа пред нашата камера по какъв начин се действа с властите на границата.

Бизнесът по границата е много сериозен и просперира благодарение на „някой полицай”, който дава информация. Често тези граничари се виждали с каналджиите на кафе или извън населеното място, за да се уговорят.

След като получат парите си, граничните полицаи знаели точно какъв ще бъде маршрута на каналджиите и техните клиенти мигранти и местели поста си на друго място.

Efekt 2

Всеки граничен полицай бил предварително проучван, за да се разбере може ли да свърши тази работа.

Така по веригата се вербували все повече граничари, като някои от тях искали и бонуси. Ако работата свърши добре, един граничар може да препоръча друг свой колега на каналджиите.

Най-платени в схемата били не редовите граничари, а техните началници, твърди каналджията. Парите получавали предварително – около 10 хил. евро на човек.

Началниците действали повече с групи мигранти от „организираната престъпност” от вътрешността на Сирия, Иран, Ирак и др.

Тези групи се прекарвали с цели камиони под протекцията на началниците.

В тази схема никой не се интересува кой точно влиза в страната ни. Голяма част били групи от мъже, жени и деца, но имало и изключения. Пътували млади мъже, всеки с по 2-3 телефона и пари.

Каналджията разказва и за случаи, в които полицаите прибирали багажа на бежанците и ги връщали обратно в Турция без пари и вещи. Същото правели и т.нар. „доброволни отряди”.

Източник: nakratko.bg

Истината е, че няма задържан полицай сред разказа на каналджията, което си прилича на поредната телевизионна пиеса, но акцентът тук е ДОБРОВОЛНИТЕ ОТРЯДИ ! От Българското опълчение не спират да патрулират и каналджиите се страхуват, защото им пречат !
Каналджиите от своя страна се жалват на полицаите и политиците на който си плащат !
Политиците и полицаите пък от своя страна пречат на отрядите на Българското опълчение да патрулират като постоянно ги причакват за проверки на документи и подпишете протокол за това или онова !

Завеждат се по линия на Сорос дела срещу техни активисти и всички знаем, че БХК е най-ревностният защитник на Мигрантите у нас и всички те са част от една обща глобална схема !
Правителството ни също е част от тази глобална игра на преселение! Въпреки полицейският тормоз от Войнски съюз „Васил Левски“ и от БНО „Шипка“ защитиха полицаите и граничарите, които са на границата ни !Границата между трафикът и опълчението

Те разказваха случаи, в които са си събували кубинките за да ги дадат на граничар, помагали са с храна, вода, превоз и с каквото могат !
Всички сме виждали трагичното носене на нарядите на границата ни особено в студената част на годината !
Така от Войнски съюз казаха, че не всички са корумпирани, но има такива, които са част от правителствена престъпна схема !
От Българското опълчение са изграждали оградата ни в трудните райони и в пресечените местности напълно безвъзмездно !

И се гордеят с това, защото факта, че има техни тактически патрули по границата ни обърква сериозно сметките на трафикантите и на политиците !
Защото каналджията казва, че всеки може да се купи, но ние казваме не всеки ! Така на практика се охранява нашата граница и докато граничари стачкуват с лозунг „граница не се пази с празна раница“ трафикът ще продължава, а каналджийството ще процъфтява !

Ако искаш да се влееш в доброволните отряди на Българското опълчение, запиши се за участие тук !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.