изпрати новина
Водещи новини

ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

ШОКИРАЩО ОТ ДАНС ПОЛЗВАТ ДЪРЖАВНАТА ПАРА ЗА БАНКЕТИ ! ДАНСингът !

ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

На сервитьорите, обслужващи агентите, ще им бъде забранено да издават оперативна информация

Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида – българска, европейска и гурме. Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира „традиционното посрещане на гостите на входа на заведението“ с „хляб, сол, мед и т.н.“ Друго специално изискване е „при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др.“

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани – менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: „Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите – фламбиране, карвинг (изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците – б. р.). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.“, пише в документите към поръчката. Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС. „Изпълнителят и неговите служители следва да не разкриват или разпространяват информация, станала им известна при или по повод изпълнението на услугата“, пише в документите. ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва „салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода – 500 ml, безалкохолна напитка – 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол – 50 ml, и чаша вино – 200 ml), чай/кафе“, уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре. „Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги“, е друго изискване.

ПОКАНЕНИ

Макар че ДАНС е обявила обществена поръчка, състезание реално няма да има, тъй като агенцията директно си е избрала фирмите, с които да се договори. Офертите им трябва да бъдат отворени във вторник сутринта в сградата на агенцията, става ясно от съобщение, публикувано на сайта им. Една от поканените фирми ВГ АД е свързана със собственика на хотел „Маринела“ Вълчо Арабаджиев. Като представител на дружеството в АПИС е отбелязана Маринела Арабаджиева, а в съвета на директорите влизат Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева. Другата фирма – „Еф енд Би мениджмънт“ пък е собственик на два скъпи ресторанта в София, а в управата й влиза Виктор Ангелов, който стана известен с участието си в телевизионното предаване „Мастър шеф“. Другите две поканени фирми са „Старт 1999“ и „Екскуизит Брандс“.
Автор : Самуил Димитров
Източник: segabg.com

Какво е положението в НСО не питайте ?

Държавни тайни след третата ракия стават обществени!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*