ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

ШОКИРАЩО ОТ ДАНС ПОЛЗВАТ ДЪРЖАВНАТА ПАРА ЗА БАНКЕТИ ! ДАНСингът !

ДАНС си поръчва хляб, гурме и танци

На сервитьорите, обслужващи агентите, ще им бъде забранено да издават оперативна информация

Efekt 2

Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида – българска, европейска и гурме. Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира “традиционното посрещане на гостите на входа на заведението” с “хляб, сол, мед и т.н.” Друго специално изискване е “при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др.”

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани – менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: “Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите – фламбиране, карвинг (изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците – б. р.). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.”, пише в документите към поръчката. Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС. “Изпълнителят и неговите служители следва да не разкриват или разпространяват информация, станала им известна при или по повод изпълнението на услугата”, пише в документите. ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва “салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода – 500 ml, безалкохолна напитка – 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол – 50 ml, и чаша вино – 200 ml), чай/кафе”, уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре. “Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги”, е друго изискване.

ПОКАНЕНИ

Макар че ДАНС е обявила обществена поръчка, състезание реално няма да има, тъй като агенцията директно си е избрала фирмите, с които да се договори. Офертите им трябва да бъдат отворени във вторник сутринта в сградата на агенцията, става ясно от съобщение, публикувано на сайта им. Една от поканените фирми ВГ АД е свързана със собственика на хотел “Маринела” Вълчо Арабаджиев. Като представител на дружеството в АПИС е отбелязана Маринела Арабаджиева, а в съвета на директорите влизат Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева. Другата фирма – “Еф енд Би мениджмънт” пък е собственик на два скъпи ресторанта в София, а в управата й влиза Виктор Ангелов, който стана известен с участието си в телевизионното предаване “Мастър шеф”. Другите две поканени фирми са “Старт 1999” и “Екскуизит Брандс”.
Автор : Самуил Димитров
Източник: segabg.com

Какво е положението в НСО не питайте ?

Държавни тайни след третата ракия стават обществени!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.