Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

ДАНС се самосезира за великата ограда + ВИДЕО

ДАНС се самосезира за великата ограда


ДАНС ще провери как е построена оградата по границата с Турция
Ще бъдат проверени твърдения, че фирми на „патриотите“ са облагодетелствани от строежа на временното съоръжение
ДАНС и Агенцията за финансова инспекция ще проверяват как е построена оградата на българо-турската граница.
Проверката е възложена от Върховната касационна прокуратура след сигнал от политика Велизар Енчев.
Турски медии: 12 стени на позора, включително в България
Откъде минават нелегалните мигранти
Енчев твърди, че има нарушения и престъпления при изграждането на оградата, което неправомерно се осъществява от фирми, близки до обединението „Патиотичен фронт“ (ВМРО и НФСБ).
Съществуват съмнения за многократно завишени цени за изграждането, като ВКП ще изиска съответната документация от областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас.

Проверката на ДАНС идва в момент на
ожесточени спорове около построяването на оградата по турската граница.
Временното съоръжение, цялящо да възспре нелегалния мигрантски поток от южната ни съседка, се простира по цялата дължина на държавната граница – над 270 километра.
Депутатът от БСП Елена Йончева разкри, че първоначалния план от 2014г. на правителството на Пламен Орешарски е за двуредово съоръжение по почти цялата дължина. Строителството и поддържката тогава се ръководят от МВР.
През 2015г. вторият кабинет на Бойко Борисов променя правилата. Поръчките вече се възлагат от областните управители, при съгласуване с МВР.

С цел по-бързо изграждане на оградата се допуска на много повече места тя да бъде едноредова.
Вчера Йончева влезе в режим на ефирно надвикване със сегашния вътрешен министър Валентин Радев по въпроса дали едноредовото съоръжение е по-лесно за преодоляване от мигрантите.
Представителката на БСП още разкри, че според скорошна проверка, много от камерите и сензорите по оградата между Лесово и Капитан Андреево в момента не са изправни.

Днес шефът на вътрешната комисия в парламента и бивш вътрешен министър
Цветан Цветанов отказа да отговори дали камерите наистина не работят.
Според него, откритата дискусия по такъв въпрос заплашва националната сигурност, тъй като може да насочи нелегалните мигранти към уязвими точки по границата. Така отново не стана ясно дали самата система за видеонаблюдение по оградата изобщо функционира.
Не са новост и спекулациите около
предполагаеми лични изгоди за националистите
от засилената охрана на границата с Турция. След журналистически разследвания стана ясно, че голям брой военнослужещи, заети да охраняват браздата, се настаняват в хотел в Малко Търново, собственост на СКАТ ЕООД.
Фирмата е свързана със сегашния вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той отрече този факт да го е поставил в конфликт на интереси, при положение, че като депутат е гласувал за засилената охрана.
Симеонов още заяви, че неговият хотел предлага добри условия на пребиваване на войниците.
ВКП възложи на Агенцията по държавна финансова инспекция да провери построяването на оградата още през март, като тази проверка още не е завършила.
Източник: vesti.bg

Ние от Blife.eu и Войнски съюз „Васил Левски“ и БНО „Шипка“ с хиляди публикации за границата ни и за нередностите там, но ДАНС не се самосезира, не се самосезира и Прокуратурата за това, което се случваше !

Има стотици публикации на нашата медийна група по темата, но службите не се самосезираха ! От Българското опълчение публикуваха десетки видеа с залавяне на групи мигранти с патрули по границата ни, но службите неглижираха тази информация ! Докато ние информирахме чуждите разузнавателни сигнали нашите някак си умело се правеха, че този проблем не съществува !

Добре, че БСП и Елена Йончева вдигнаха шум по темата, че някак си тутакси и ДАНС да се задвижи !
Вижте филмът на Елена Йончева тук: Българската общественост трябва да знае за истината, но трябва да се признае и че имаше едни български храбри момчета, които патрулираха там на границата и денем, и нощем трябва да се признае, че Българското опълчение от години събираше и обработваше информация за това, което се случваше на границата ни с Турция, за това, което се случваше и на морската ни граница, за това, което се случваше с незаконният трафик на мигранти в страната и чужбина !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.