изпрати новина
Водещи новини

Данък Добавено Страдание или накратко казано ДДС!

Данък Добавено Страдание или накратко казано ДДС!
Защо имаме ДДС на лекарствата и на храните от първа необходимост? Необходимост ли е държавата да печели от най-бедните и болните? А в същото време няма ДДС на хазарта, ама пък има ДДС на консумативите към него накратко минава като разход хартията за талончетата и другите разходи ! Каква е държавата – мащеха или майка закрилница и кого закриля тя – олигарсите от властта или народът в нужда? И така има един грозен лихварски лаф:
„една овца не я ли стрижеш тя маранясва”!

И на практика тази контролирана бедност е тайният ключ към властта !
Именно най-бедните и болните са недоволните в страната !

Над 840 000 пенсионери по болест ! И над 2 000 000 пенсионери на който доходите им са далеч под тези установени като праг на бедност ! Близо 3 милиона са в нужда и на тях им удрят едно ДДС на нещата за който те дават 90% от парите си! За каква социална политика говорим? За политика на грабеж и геноцид, за политика на бедността и страданието? Средно всеки човек страната би имал между 100 и 200 лева повече в джобът си, ако махнат ДДС на тези продукти, на храните от първа необходимост и на лекарствата и консумативите от първа необходимост ! Така Българинът би усетил малко социално облекчение !
Но правителството добавя още данъци и такси местни като такива за смет и за каквото се досетят и така вместо да живеем в социално справедлива държава живеем в икономическо робство !
И докато веригите на бедността са увиват около вратът ни и ни стягат няма да има конкретни мерки за борба с демографската криза, а тя ще се задълбочава още и още ! И така докато има Данък Добавено Страдание робските вериги няма да се махнат ! За да се махнат обаче ни трябва народ, а не роби !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*