Диетолозите за постите

Диетолозите за постите

Здравият организъм няма проблем да пости 40 дни, изтъква диетолог

Един здрав организъм в трудоспособна възраст със сигурност няма никакъв проблем да постите 40 дни, но даже християнската религия повелява по средата на този пост да се приема риба.

Това каза за агенция БГНЕС диетологът проф. Донка Байкова. Според нея рибата е важна за поста.

По този начин се предотвратяват рисковете от хранителни дефицити. Чудесно е, че растителната храна е по-лека, богата е на витамини и минерали, на фибри и антиоксиданти, но е бедна на белтъци с високо качество. В тях се съдържат деветте жизненоважни аминокиселини, които човешкият организъм не може сам да произведе и непременно трябва да внесе с храната отвън, категорична е проф. Байкова.

На второ място калцият е дефицитен. Той се намира в най-добри форми в млякото и млечните продукти, а те са липсвали.

Efekt 2

На трето място е витамин B12, който се съдържа в животинските храни.
Източник: zdraven.bg/

Ние от Blife.eu предупреждаваме, че ако след започването на поста се почувствате зле и здравето Ви се влоши, препоръчваме да се консултирате с лекар  и ако се наложи да прекратите поста !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.