Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Диетолозите за постите

Диетолозите за постите

Здравият организъм няма проблем да пости 40 дни, изтъква диетолог

Един здрав организъм в трудоспособна възраст със сигурност няма никакъв проблем да постите 40 дни, но даже християнската религия повелява по средата на този пост да се приема риба.

Това каза за агенция БГНЕС диетологът проф. Донка Байкова. Според нея рибата е важна за поста.

По този начин се предотвратяват рисковете от хранителни дефицити. Чудесно е, че растителната храна е по-лека, богата е на витамини и минерали, на фибри и антиоксиданти, но е бедна на белтъци с високо качество. В тях се съдържат деветте жизненоважни аминокиселини, които човешкият организъм не може сам да произведе и непременно трябва да внесе с храната отвън, категорична е проф. Байкова.

На второ място калцият е дефицитен. Той се намира в най-добри форми в млякото и млечните продукти, а те са липсвали.

На трето място е витамин B12, който се съдържа в животинските храни.
Източник: zdraven.bg/

Ние от Blife.eu предупреждаваме, че ако след започването на поста се почувствате зле и здравето Ви се влоши, препоръчваме да се консултирате с лекар  и ако се наложи да прекратите поста !

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Здравият организъм няма проблем да пости 40 дни, изтъква диетолог Един здрав организъм в трудоспособна възраст със сигурност няма никакъв проблем да постите 40 дни, но даже християнската религия повелява по средата на този пост да се приема риба. Това каза за агенция БГНЕС диетологът проф. Донка Байкова. Според нея рибата е важна за поста. ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.65 ( 1 votes)
0