изпрати новина
Водещи новини

ЕГОлюция Еволюция не едно ЕГО !

ЕГОлюция Еволюция не едно ЕГО !

ЕГО
Егоцентризмът е неизмеримо понятие без граници и параметри когато става дума за вътрешният Космос на един субект !

Ще се опитаме да направим едно сложно четиво за едно просто същество !
Още Зигмунд Фройд пише за структурния модел психиката – То-Аз-Свръх-аз!
Наблюдаваме субекта в последната фаза на свръх-аз!

Индивидът взаимодейства с външния свят, както и реагира на вътрешните сили. Много психоаналитици използват теоретичния конструкт, наречен Его (Аз), за да обяснят как това е станало чрез различни его функции.

Привържениците на его психологията се фокусират върху нормалното и патологичното развитие на егото, неговото справяне с либидалните и агресивните импулси и адаптацията му към реалността.
Тестване на реалността: Капацитетът на егото за разграничение на това, което се появява в нечий ум, от това, което се появява във външния свят.

Това е може би най-важната функция на егото, защото е нужна за разбиране с външния свят. Често субектът не разбира външният свят и е в конфликт с него, защото те не го разбирали – лошият материал, пенсионерите опраскаха бюджета и другите са му виновни винаги !
Тестването на реалността често е предмет на временно, леко изкривяване или влошаване поради стресови условия – често е подложен на стрес и решенията му по даден казус се мени по няколко път често през минути и часове !ЕГОлюция Еволюция не едно ЕГО !

Такова увреждане може да доведе до временни налудности и халюцинации и е основно селективно, групирайки се по протежение на специфични психодинамични линии.
Хроничните дефицити предразполагат към други психотични или органични смущения. Контрол на импулса: Способността да се управляват агресивните и/или либидални желания без непосредствено разтоварване чрез поведение или симптоми.

Проблемите с контрола на импулсите са общи; например: гняв на пътя; сексуален проискумитет; прекомерна употреба на алкохол и наркотици и неконтролируемо ядене – както и параноичен страх така този букет от импулсивни емоции правят субекта опасен ! Регулация на афекта: Способността да се модулират чувствата, без да бъдат потиснати.

Този субект често е предизвикван от други да се подаде на импулсите си и да направи непремерен изказ или постъпка и често е жертва на импулсите си !
Разсъждение:
Капацитетът да се действа отговорно.
Този процес включва идентифицирането на възможни пътища на действие, очаквания и оценки, възможни последствия и вземането на решения за това кое е уместно при определени обстоятелства. Инструментите на властовата позиция на субекта често работят да прикриват грешните решения и вместо да бъдат градивни те са манипулативни и с последващи реакции !

Обектни отношения: Капацитетът за взаимно удовлетворяващи отношения. Индивидът може да възприеме себе си и другите като цялостни обекти с триизмерни качества.
В нашият случай вече сме свидетели на едно свръх Аз за останалите няма скрупули за който и да било от обкръжението си и хората в екипът му те са така наречените бушони или предпазители, с който се обгражда !

Процеси на мислене в нашият субект: Способността да има логическо, съгласувано и абстрактно мислене. В стресови ситуации процесите на мислене могат да станат неорганизирани. Наличието на хронични или тежки проблеми в концептуалното мислене е често асоциирано с шизофренията и епизодите на мания в биполярното разстройство.
Липсата на абстрактно мислене си проличава в липсата на далновидност и държавническо мислене, мисли се на парче, веднага и на момента за момента, а после държавната машина ще замита следите, действа се като гангстерите – стреля се на месо и после други ще почистят !

Логиката не е с голяма дължина на мисълта, а тук предел взима хитростта от позиция на силата – никога правилно и неправилно, а за практичност и дума не може да става, че лесно му е когато всички други са виновни за неговите решения, лесно е и на вътрешният му мир със себе си и така субекта не наранява собственото си АЗ и в собствените си очи той не е виновен никога и всички влиза в статистически данни независимо за колко човешки животи става на въпрос това е просто статистика, а не и следствие, нали ? Функционираща защита: Защитата е несъзнателен опит за защита на индивида от някои силно заплашващи идентичността чувства.

Началните защити се развиват в детето и включват проекция, отричане и разделяне. Когато порасне детето се появяват по-усъвършенствани защити, които се занимават с вътрешните връзки между егото, суперегото и ид-а; тези защити включват потискане, регресия, изместване и формиране на реакция. Всички възрастни имат и използват примитивни защити, но повече хора имат по-зрели начини за справяне с реалността, тревожността и страхът !

Страхът е водещото в субекта с подлост, доноси и продажни политики, той е гарантирал някакви нива на защита, който са му помогнали да се вкопае в светът на сигурността, той има нужда вечно да бъде пазен от въображаемите си врагове било от мутренска групировка или от охранителна фирма, или от МВР и днес е в ръцете на НСО отделно в постоянна договорка и със службите – всички възможни частни и държавни централи както и с всички мафиоти, които имат ресурсът и капацитетът да извършат покушение срещу който и да било субект в Света !

Синтез: Функцията на синтеза е его функция за организиране и обединяване на други функции вътре в личността.
Тя кара индивида да мисли, чувства и действа по съгласуван начин.
Това включва капацитета за интегриране на потенциални противоречиви преживявания, идеи и чувства; например – детето обича своята майка, но също понякога ѝ е ядосано.
Способността да се синтезират тези чувства е централно постижение на развитието.
В нашият случай субектът отдавна е потиснал детските си инстинкти и се е самодисциплинирал в перфектната машина за изпълнение на и послушание, съгласуваното действие е негов приоритет затова винаги говори за началниците от Брюксел или от САЩ!

Именно за това са и многото съветници както и всяка централа има представителство у нас като трудно се угажда на дузина господари си мислите, но не е така – в повечето случаи службите по даден казус са се разбрали предварително, а политическите марионетки само им се спуска какво и как да кажат или направят !
Нашият субект е на практика има много лостове на властта, но си остава един страхлив роб на егото си ! Създадохме думата ЕГОлюция, която трябваше да означава еволюция на егото и как едно аз се превръща в едно свръх аз, което наблюдаваме в последните месеци !

На практика най-силният наркотик на света е ВЛАСТТА и преяждането и с нея води до сериозно пристрастяване и сериозни психически отклонения и стремежът към нея винаги е бил воден от различни първоначални страсти, които са еволюирали в други по-силни и по-трайни емоции, а в нашият случай става дума за страх !

Като малък още в детските си години често е бил подложен на пердах от децата на улицата, в домът си, в училището, навсякъде и така страхът пуска дълбоки корени, които обвиват съзнанието му от детска възраст ! Пазен от десетилетия вече стремежът към „пазен съм“ е преминал в еволюционното аз и е достигнал към последната фаза свръх Аз.

Един доктор, не по психология предрича това още през 2012г., ако всички бяха се вслушали в думите на Ахмед Доган днес нямаше да пишем за този субект !
Днес всички ние плащаме тази висока цена за която говори Доган !
Един от най-ясните примери в историята за свръх аз е в древният Рим при императорът Калигула !
И след като нашият субект вече е повярвал, че е част от политическият елит на света и неговото свръх аз се подхранва ежедневно пред очите ни води до едно нещо наречено Диктатура !
Калигула е един от най-ярките световни примери описани в книгата за великите диктатори, а дали ще позволим и името на неназованият да бъде велик диктатор зависи от нас самите !

Една сложна статия за един прост субект или за един прост народ, които избира да бъде дебил, но не и велик !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*