Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Едно ме учеше дядо пък то какво стана!

Едно ме учеше дядо пък то какво стана!

Едно ме учеше дядо пък то какво стана

Някога в далечните онези години дядо ми казваше „един мъж трябва да посъди дърво, да построи къща и да създаде поколение – наследник, който да продължи името и на родът и да предаде генът“!
И така и беше още Май месец дядо ми купуваше минимум 15 кубика дърва и един тон така наречените полски въглища за парното! Имахме и по един чувал брашно, а мазата препълнена с буркани и всичко каквото можете да се досетите!
Дядо помни големи зими и винаги се е подготвял! Каква е обстановката от тогава до сега само след 28 години?

Днес четем в пресата „24 000 домакинства само в София без парно за зимата“! Четем и че 460 000 жилища са обявени за публична продан!
За храната никой нищо не казва, че има инфлация, която вече е на 80% за която пресата не говори, но се вижда по етикетите в магазина!
Аз посях дърво в двора, но къщата ми я взе Банката и сега няма отопление, а парите за храната ми не стигат !

Това е равносметката дето се казва добре, че имам син, ама той замина за чужбина !
Дядо ме е учил да живея в България, защото това е нашата родина, но родина няма и на тази територия ние Българите не сме и нужни !
Дядо ми се разболя когато внукът му замина за чужбина и след година се спомина когато Банката къщата ни взе !
Никой не прокле и нищичко не каза, но и това, което ни остави не можахме да запазим !
Как сега отново къща да построя, как в дворът дърво да посадя като в него и птица не би си свила гнездо ми кажете и да гледам внуци как растат по интернет и да събирам пари една година за билет за да отида на Коледа в Испания да се натрапя като някой чуждоземец?

Роден съм на село, бил съм земеделец, работил съм на къра и с двете си ръце създавах и творях, а днес само се кръстя с тях и си казвам да бях умрял поне да не тежа и на децата!
Едно ме учеше дядо пък какво стана и палат да имах след като децата са в чужбина и няма пламък в таз камина по-добре да съм умрял, отколкото да казвам, че в България съм живял !

Политиците ни докараха до просешка тояга, но ми иде да я взема таз тояга и да налагам който където хвана !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари