Едно ме учеше дядо пък то какво стана!

Едно ме учеше дядо пък то какво стана!

Едно ме учеше дядо пък то какво стана

Някога в далечните онези години дядо ми казваше „един мъж трябва да посъди дърво, да построи къща и да създаде поколение – наследник, който да продължи името и на родът и да предаде генът“!
И така и беше още Май месец дядо ми купуваше минимум 15 кубика дърва и един тон така наречените полски въглища за парното! Имахме и по един чувал брашно, а мазата препълнена с буркани и всичко каквото можете да се досетите!
Дядо помни големи зими и винаги се е подготвял! Каква е обстановката от тогава до сега само след 28 години?

Днес четем в пресата „24 000 домакинства само в София без парно за зимата“! Четем и че 460 000 жилища са обявени за публична продан!
За храната никой нищо не казва, че има инфлация, която вече е на 80% за която пресата не говори, но се вижда по етикетите в магазина!
Аз посях дърво в двора, но къщата ми я взе Банката и сега няма отопление, а парите за храната ми не стигат !

Efekt 2

Това е равносметката дето се казва добре, че имам син, ама той замина за чужбина !
Дядо ме е учил да живея в България, защото това е нашата родина, но родина няма и на тази територия ние Българите не сме и нужни !
Дядо ми се разболя когато внукът му замина за чужбина и след година се спомина когато Банката къщата ни взе !
Никой не прокле и нищичко не каза, но и това, което ни остави не можахме да запазим !
Как сега отново къща да построя, как в дворът дърво да посадя като в него и птица не би си свила гнездо ми кажете и да гледам внуци как растат по интернет и да събирам пари една година за билет за да отида на Коледа в Испания да се натрапя като някой чуждоземец?

Роден съм на село, бил съм земеделец, работил съм на къра и с двете си ръце създавах и творях, а днес само се кръстя с тях и си казвам да бях умрял поне да не тежа и на децата!
Едно ме учеше дядо пък какво стана и палат да имах след като децата са в чужбина и няма пламък в таз камина по-добре да съм умрял, отколкото да казвам, че в България съм живял !

Политиците ни докараха до просешка тояга, но ми иде да я взема таз тояга и да налагам който където хвана !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.