Епохата на бурканите

Епохата на бурканите Да си припомним епохата на бурканите!

Да си припомним епохата на бурканите!
Тези буркани, които порастиха гражданите, които изхраниха политиците ни днес !

Спомняте ли си мазата?
Абе спомняте ли си мазата на времето хиляда – две хиляди буркана? Някоя друга бъчва вино ! Една купчина с дини и тикви в ъгъла !
Буркани с лютеница и домати ! Буркани с пиперена манджа и много компоти ! Буркани с пилешко, заешко и свинско, буркани със сланина паприкована и чиста !
Поне десет вида сладка от сливи, дренки, диви круши и черници, сладка от кайсии, ягоди, ех, какво сладко от ягоди имаше !

А спомняте ли си и десертното грозде, което бе ката пране на простор на тъмно в мазата?
Във всяка маза имаше поне по 100-150 литра ракия няколко вида, туршиите бяха безброй, камби печени, рязана туршия, ловджийска бидон със зеле и бидон с кисело домати, карфиол и малки динчета с моркови ! Буркани с запечатани гъби и домашна саздърма, буркани с маринована риба или запечатана с доматен сок и кисели краставички !

Efekt 2

Колко вида сокове имаше и буркани с нектари !
И задължително чувал с брашно и поне две каси с олио !
Навън под навеса по 10-15 кубика дърва ! Така живеехме някога богато и пребогат, а всичките бяхме толкова бедни, че имахме кола, къща на два етажа и вила, а лятото ходихме на море и зимата на планина ! Сега обаче мазите са празни !

Къщите са или на някой банка, или сме под наем !
За море и планина само по телевизора, ако чуем нещо и това е, а колата ни е втора употреба, дрехите също и обувките май са такива !

Няма два-три пръта на терасата с наденици, бабек и някое друго филе да виси до свинският бут с подправки и няма да се притесняваме, че врабчетата ще накълват свинските бузи или че някой гларус ще отмъкне някой суджук от терасата !
Имахме бонови книжки и участвахме в масовата приватизация, макар и акционери не сме забогатели от акции, но сме осиротели от към човещина, роднини и съседи !

Няма с кого една дума да си кажеш без да си излъган или ограбен, без да си измамен ! Пуснеш телевизора и какво, хубав, цветен с дистанционно, а по него все убити, окрадени, катастрофи и някой политик ще се покаже и той да те излъже преди да те ограби !
Този лош социализъм, тези комунисти виновни са за всичко, не е ли така? Виновни са, ами кой друг, ако не те?

Ако те не пълниха всяка седмица саковете с буркани на днешните граждани кой щеше да ви управлява, ако те не пълниха с буркани багажниците на своите деца тези деца, които днес са министри, депутати и областни управители и така оправиха областите, че няма и на къде!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. Amo estar casada con el amor de mi vida.