Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Епохата на бурканите

Епохата на бурканите Да си припомним епохата на бурканите!

Да си припомним епохата на бурканите!
Тези буркани, които порастиха гражданите, които изхраниха политиците ни днес !

Спомняте ли си мазата?
Абе спомняте ли си мазата на времето хиляда – две хиляди буркана? Някоя друга бъчва вино ! Една купчина с дини и тикви в ъгъла !
Буркани с лютеница и домати ! Буркани с пиперена манджа и много компоти ! Буркани с пилешко, заешко и свинско, буркани със сланина паприкована и чиста !
Поне десет вида сладка от сливи, дренки, диви круши и черници, сладка от кайсии, ягоди, ех, какво сладко от ягоди имаше !

А спомняте ли си и десертното грозде, което бе ката пране на простор на тъмно в мазата?
Във всяка маза имаше поне по 100-150 литра ракия няколко вида, туршиите бяха безброй, камби печени, рязана туршия, ловджийска бидон със зеле и бидон с кисело домати, карфиол и малки динчета с моркови ! Буркани с запечатани гъби и домашна саздърма, буркани с маринована риба или запечатана с доматен сок и кисели краставички !

Колко вида сокове имаше и буркани с нектари !
И задължително чувал с брашно и поне две каси с олио !
Навън под навеса по 10-15 кубика дърва ! Така живеехме някога богато и пребогат, а всичките бяхме толкова бедни, че имахме кола, къща на два етажа и вила, а лятото ходихме на море и зимата на планина ! Сега обаче мазите са празни !

Къщите са или на някой банка, или сме под наем !
За море и планина само по телевизора, ако чуем нещо и това е, а колата ни е втора употреба, дрехите също и обувките май са такива !

Няма два-три пръта на терасата с наденици, бабек и някое друго филе да виси до свинският бут с подправки и няма да се притесняваме, че врабчетата ще накълват свинските бузи или че някой гларус ще отмъкне някой суджук от терасата !
Имахме бонови книжки и участвахме в масовата приватизация, макар и акционери не сме забогатели от акции, но сме осиротели от към човещина, роднини и съседи !

Няма с кого една дума да си кажеш без да си излъган или ограбен, без да си измамен ! Пуснеш телевизора и какво, хубав, цветен с дистанционно, а по него все убити, окрадени, катастрофи и някой политик ще се покаже и той да те излъже преди да те ограби !
Този лош социализъм, тези комунисти виновни са за всичко, не е ли така? Виновни са, ами кой друг, ако не те?

Ако те не пълниха всяка седмица саковете с буркани на днешните граждани кой щеше да ви управлява, ако те не пълниха с буркани багажниците на своите деца тези деца, които днес са министри, депутати и областни управители и така оправиха областите, че няма и на къде!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

4 коментара

  1. Amo estar casada con el amor de mi vida.

  2. Los números que marcan cada sección son las horas.

  3. Flores de loto azul. Jardinería, cultivo de las flores.

  4. Tantas personas en el mundo y yo sin ti.