Ердоган иска връщането на Османската империя !

Ердоган иска връщането на Османската империя !

Кой ще ни спаси от турска инвазия, ако Ердоган реши да ни окупира ?

Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах.
Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Той специално акцентира на Лозанския договор, по силата на който 3 млн. кв. км имперски територии са орязани до 780 000 кв.км. „И това стана в Лозана под носа ни.
Отнеха ни толкова земи и някои пак намериха повод за гордост.
Какво бяхме, какво станахме, какво ще бъдем?
Този въпрос за нас е изключително важен.
Необходимо е да четем втория план на историята и така да планираме бъдещето си“, посочи Ердоган и припомни, че винаги при споменаването на Лозана „някои се чувстват некомфортно“.
По-нататък в словото си той подчерта, че никой няма право да се намесва във вътрешните закони на Турция, а решенията ще вземат нейните власти.
За пореден път Ердоган обвини ЕС в намеса във вътрешните работи на страната и в покровителство над терористите и техните депутати, избягали в Брюксел.
„Лозанският договор не е безспорен текст, не е и свещен. Разбира се, че ще го обсъждаме, ще правим опити да постигнем по-доброто решение.
Първата световна, Втората световна, Студената война останаха в забрава и на базата на това се опитват да ни затворят в Лозанския договор.
Да не ни връзват кусур, обаче ние сме дали дума на нацията си.
Ние ще оспорим всички условия“, заяви турският президент.
Източник: БГНЕС

ЛОЗАНСКИ ДОГОВОР – СПРАВКА, УИКИПЕДИЯ:
Лозанският договор (24 юли 1923) е мирен договор подписан по време на Лозанската конференция, който анулира Севърския договор от 1920 г. между Османската империя и държавите победителки в Първата световна война.
По силата на Лозанския договор, Източна Тракия и гр. Смирна (днешен Измир) са присъдени на Турция.
Черноморските проливи се демилитаризират и стават свободни за преминаване на търговски и военни кораби.
Турция трябва да изплати дългове на османските народи.

До подписването на Лозанския договор се стига след война между Гърция и Турция.
В хода на войната Турция изтласква гърците от Анадола и печели войната.
В Лозана се свиква конференция и се стига до мирния договор, който се подписва от една страна от част от победителките в Първата световна война.
САЩ не подписват този договор.

Efekt 2

С него се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция. Особено интересно е, че в този договор има раздел, който е посветен на малцинствата.
Текстовете са напълно в духа на Версайската система.
Турция поема задължения по отношение на немюсюлманските малцинства на нейна територия – равенство пред закона, право на собственост и сдружаване, широк обем езикови права.
Любопитно е, че договорът определя границата между България и Турция, макар България да не е страна по него.

Ние от Blife.eu казваме, че сега Ердоган предявява териториални интереси във всички посоки !
Нашата малка България грози ли я заплаха щом Ердоган казва, че не зачита договори, а утре той няма да зачете други договори и България или както я нарича Бойко Борисов ”БУЛГАРИСТАН„ ВИЖ ТУК ?
Ако Ердоган обяви война на всички съседни страни кой ще го спре, кой?
Трябва ли да треперим пак от ислямските ятагани и кой ни докара до тук?
Не оставки, а бесилки трябват и то час по-скоро за предателите на нацията ни !

Ердоган и Борисов

ЕТО ЗАЩО БОРИСОВ НЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА, ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПРОДАДЕНА !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.