изпрати новина
Водещи новини

Ердоган към германския вицеканцлер: Кой си ти, за да говориш за президента на Турция?

 Ердоган към германския вицеканцлер: Кой си ти, за да говориш за президента на Турция?


Ти говори с външния министър на Турция. Знай си положението, каза той

Кой си ти, че да говориш за президента на Турция? Така се обърна турският президент Реджеп Ердоган към германския вицеканцлер и министър на външните работи Зигмар Габриел.
Острата фраза е продължение на размяната на новата размяна на реплики между турски и германски полицити, започната от самия Ердоган в петък. Тогава турският държавен глава в пряк текст призова сънародниците си, живеещи в Германия, да не подкрепят нито една от основните политически партии на парламентарните избори на 24 септември. Причината е, че политическите сили били „врагове на Турция“ и се състезавали кой ще обиди повече южната ни съседка по време на предизборната кампания.
Ердоган включи в списъка си Християндемократичния съюз на канцлера Меркел, СДП, към която принадлежи Габриел и Зелените.
Вчера германският външен министър се възмути открито от думите на Ердоган и заяви, че те са „невиждано посегателство срещу суверенитета на Германия” и призова избирателите да не се поддават на внушенията и да „влизат в играта на Ердоган”.
„Има едни външни министри; веселят се и си празнуват вкъщи. Въобще не си знаят положението и хала. Кой си ти, та да говориш на президента на Турция? Ти говори с външния министър на Турция. Знай си положението“, обърна се Ердоган към Габриел.
Той също така пита социалдемократа на колко години е и какво е политическото му минало. Габриел е на 58 години и беше председател на СДП от 2009 до тази година, един от най-дълго задържалите се лидери на партията.
Източник:mignews.info

Ние от Blife.eu ще добавим, че Ердоган директно се намесва в политиката на Германия, целият Европейски съюз и агресивно размахва пръст на вицеканцлера и министър на външните работи Зигмар Габриел на Германия !

Какво ще го спре да се меси и в нашата политика, ами нищо !
Проектът ДОСТ, който Борисов узакони е точно това !

Но за сега вместо Местан да бъде на власт у нас е Борисов, който пък трябва да поднесе главата на Ахмед Доган на сребърен поднос на Ердоган в знак на лоялност към великият султан !
И когато Реджеп Ердоган реши да пусне 3,5 милиона мигранти да щурмуват ЕС, а България ще бъде прегазена за 24 часа и Борисов ще бъде виновен за това – за васалната си позиция, за родоотстъпническата си дейност !
Защото Сърбия имат две огради, а ние нямаме такава заради алчността на нашите политици, които Ви управляват!
А когато стане това ние ще се обърнем за помощ към НАТО, а според НАТО най-близката страна трябва да се притече на помощ и това е Турция със своите 1,5 милиона армия !
Дали изтъргуваха България управляващите от ГЕРБ сами се сетете !
Но е факт, че Ердоган протяга ръце далеч извън Турските земи !
Наскоро той ги призова да раждат по минимум 5 деца и така Турците ще станат етнически фактор в Германия и Европейската карта ще бъде прекроена след време !
Дали Ердоган иска да върне старите граници на Османска империя преценете сами, а тогава България е била в тези граници и сме съжителствали със законната османска власт според Цветан Цветанов и хунтата заграбила властта у нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*