Ердоган към германския вицеканцлер: Кой си ти, за да говориш за президента на Турция?

 Ердоган към германския вицеканцлер: Кой си ти, за да говориш за президента на Турция?


Ти говори с външния министър на Турция. Знай си положението, каза той

Кой си ти, че да говориш за президента на Турция? Така се обърна турският президент Реджеп Ердоган към германския вицеканцлер и министър на външните работи Зигмар Габриел.
Острата фраза е продължение на размяната на новата размяна на реплики между турски и германски полицити, започната от самия Ердоган в петък. Тогава турският държавен глава в пряк текст призова сънародниците си, живеещи в Германия, да не подкрепят нито една от основните политически партии на парламентарните избори на 24 септември. Причината е, че политическите сили били „врагове на Турция“ и се състезавали кой ще обиди повече южната ни съседка по време на предизборната кампания.
Ердоган включи в списъка си Християндемократичния съюз на канцлера Меркел, СДП, към която принадлежи Габриел и Зелените.
Вчера германският външен министър се възмути открито от думите на Ердоган и заяви, че те са „невиждано посегателство срещу суверенитета на Германия” и призова избирателите да не се поддават на внушенията и да „влизат в играта на Ердоган”.
„Има едни външни министри; веселят се и си празнуват вкъщи. Въобще не си знаят положението и хала. Кой си ти, та да говориш на президента на Турция? Ти говори с външния министър на Турция. Знай си положението“, обърна се Ердоган към Габриел.
Той също така пита социалдемократа на колко години е и какво е политическото му минало. Габриел е на 58 години и беше председател на СДП от 2009 до тази година, един от най-дълго задържалите се лидери на партията.
Източник:mignews.info

Ние от Blife.eu ще добавим, че Ердоган директно се намесва в политиката на Германия, целият Европейски съюз и агресивно размахва пръст на вицеканцлера и министър на външните работи Зигмар Габриел на Германия !

Efekt 2

Какво ще го спре да се меси и в нашата политика, ами нищо !
Проектът ДОСТ, който Борисов узакони е точно това !

Но за сега вместо Местан да бъде на власт у нас е Борисов, който пък трябва да поднесе главата на Ахмед Доган на сребърен поднос на Ердоган в знак на лоялност към великият султан !
И когато Реджеп Ердоган реши да пусне 3,5 милиона мигранти да щурмуват ЕС, а България ще бъде прегазена за 24 часа и Борисов ще бъде виновен за това – за васалната си позиция, за родоотстъпническата си дейност !
Защото Сърбия имат две огради, а ние нямаме такава заради алчността на нашите политици, които Ви управляват!
А когато стане това ние ще се обърнем за помощ към НАТО, а според НАТО най-близката страна трябва да се притече на помощ и това е Турция със своите 1,5 милиона армия !
Дали изтъргуваха България управляващите от ГЕРБ сами се сетете !
Но е факт, че Ердоган протяга ръце далеч извън Турските земи !
Наскоро той ги призова да раждат по минимум 5 деца и така Турците ще станат етнически фактор в Германия и Европейската карта ще бъде прекроена след време !
Дали Ердоган иска да върне старите граници на Османска империя преценете сами, а тогава България е била в тези граници и сме съжителствали със законната османска власт според Цветан Цветанов и хунтата заграбила властта у нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.