Забулените отвръщат на удара ! Бурките готвят бунт в Пазарджик !

Забулените отвръщат на удара ! Бурките готвят бунт в Пазарджик !

Забулени готови на бунт, ако забранят бурките
Най-обезпокоителна е ситуацията в пазарджишкия квартал „Изток“
Жители на Пазарджик заплашват с бунт, ако бъде забранено носенето на бурки на обществени места, предава Vesti.bg. Въпреки факта, че България е светска държава с традиционна по Конституция религия в лицето на източното православие, според техните разбирания за религия единственото, което трябва да се вижда са очите.

По време на социализма пазарджишкият квартал „Изток” е изцяло циганска махала. През годините обаче се превръща в мюсюлмански квартал. Повечето от мъжете там ходят с дълги бради, а голяма част от жените с бурки. В същото време, само преди два дни главният прокурор Сотир Цацаров се обяви против носенето на бурки в училище и на обществени места. До ескалация на темата се стигна преди дни, когато в Пазарджик беше гледано поредно дело за проповядване на радикален ислям и изповядване на разбиранията на „Ислямска държава“ у нас.

Истината за случващото се обаче е твърде прозаична: Публична тайна в Пазарджик е, че т.нар. „забулени“ всеки месец получават по около 400 лв., за да ходят с подобно облекло на публични места. Средствата идват отвън, категорични са запознати, които допълват, че финансирането става чрез добре познати на службите ни ислямски фондове от Близкия изток.
Източници:Vesti.bg. и kmeta.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Efekt 2