изпрати новина
Водещи новини

Идва краят на КОЙ и бай Хой

Идва краят на КОЙ и бай Хой


В действителност КОЙ и бай Хой са двете страни на една монета! На монетата може да и викат и Гинчето от Пазарджик !

Излезе Борисов и заяви „как не ме познахте аз съм Гинчето, ей ме на“? По-късно излетя за Лондон за да се скрие от връхлитащите го въпроси за ЧЕЗ !

Да оставим шегата на страна и това, че една сериозна международна компания изоставя един стратегически много печеливш бизнес може да се прочете по няколко начина ! След срещата на Бабиш с Борисов се случиха маса неща. Дали Борисов им обясни както през 2013 година, че може да им вземе лиценза и край с ЧЕЗ?

Този мутренски подход е проличавал неведнъж назад във времето! А някой не иска да си плаща данък спокойствие, а веднага става дума за вземане на лиценз било на Банка или на някой оръжеен завод !

И така държавните регулатор на органи се превръщат в идеален рекетьорски инструмент в ръцете на премиерът !
Да погледнем по-назад в българо-чешките взаимоотношения!
Нима Зденек Земек – човекът на Гинчето, дето купува ЧЕЗ, си направи четири фотоволтарични парка у нас?

Или пък купуването на Нова телевизия и Теленор както и продажбата за 100 милиона на един мол не са свързани ? Това са процесите след КТБ и разпределянето на активите и ! Текат динамични процеси в страната и никой не задава правилните въпроси на правилните хора !
Румен Радев някак си зададе въпросът дали Бойко – бай Хой е свързан с КОЙ?

Въпросът на който всеки знае отговорът !
Това са двете страни на една монета и са неразривно свързани – засега !
Казваме засега, защото тенденцията в световен мащаб са да се самоизяждат големите !
До миналата година процентът на супербогатите в света е бил 0.02%, а сега вече е 0,01%, което на практика показва, че процесите са такива и у нас !
Колко български олигарси се разделят някак си със своите заводи , бензиностанции и активи в големи предприятия !

Други пък излизат на разходка с предсмъртно писмо в джоба, трети отиват на разходка с кучето си и то се връща без тях !

Свидетели сме и на такива, които ДАНС ги проверява и насред проверката ги застига някой куршум !
И докато в паралелната държава тези проблеми се решават с пистолети и брадви както в Слънчака, а тук в Бизнеса нещата стават по-завоелирано !

И така защо всички търпят щети, а само Бай Хой и КОЙ укрепват своите бизнеси с още активи ?

Отговорът е лесен – те са тези, които щавят инвеститорите, те са тези, които дърпат лостовете на властта и те са тези, които ограбват инвеститорите и до вчерашните си партньори, те са тези, който казват кога, къде и кой !
Някога обаче в България имаше една такава фирма МУЛТИГРУБ и всички знаем какво стана с лека му пръст на нейният собственик ! Дали някой олигарх или някой ощетен инвеститор няма да предприеме отмъщение или превантивна мярка само можем да гадаем, но едно е ясно, че това не може да продължава вечно ! От това страдат не само богатите, а и обикновените хора, който остават без работа, без доходи, без надежда !

Иначе за едно са прави, че корупцията по високите етажи е усещане и тя най-добре се усеща от ограбените и тези, които остават без работа !

Бай Хой и КОЙ са двете страни на една монета и алчността на притежателят на тази монета надхвърли границите ни отдавна ! Какво стана с парите от „Южен поток“, какво стана с другите инвеститори у нас ?
Въпрос на време е на някой да му писне !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*