Има ли нов скандал с Русия ?

Има ли нов скандал с Русия ?

Забърка ли нашето външно министерство пореден скандал с Русия

Москва твърди, че е било отказано на транспортен Ил-76 с хуманитарна мисия за Сирия да прелети над България час преди началото й

На московското летище „Домодедово“ тази сутрин се приземи транспортния самолет Ил-76 на руското министерство на извънредните ситуации, който трябваше да прелети над България, за да достави в Сирия над 20 тона хуманитарна помощ, но властите в София отказаха да го допуснат във въздушното пространство на страната, предаде РИА Новости. Наложило се е спешно да бъде съгласуван нов маршрут за полетите до Сирия и снощи самолетът е доставил там тонове консерви, захар, одеала и предмети от първа необходимост. На връщане е прибрал 56 граждани на Русия и други страни, които са пожелали да се евакуират от Сирия.„Ние завършихме извънредна хуманитарна операция по превоза на граждани на Русия, ОНД и други страни, пожелали да напуснат територията на Сирийската арабска република. Беше извършен рейс за доставка на хуманитарна помощ в град Латакия“, заявирководителят на оперативната група за еакуация на руски граждани от Сирия Александър Томашев

„Особеностите на този рейс бяха такива, че от утрото имахме готовност директно да излетим, и бе съгласуван определен маршрут, но, час преди излитането, ръководството на България ни отказа коридор, ето защо ни се наложи при взаимодействие с МНвР на Русия спешно да организираме нов маршрут и да съгласуваме полета, като минем встрани от България. Тов бе направено достатъчно бързо и с неголямо закъснение самолетът се приземи в Латакия“, твърди още руският държавен служител.

В петък официалният представител на МнВР на България Бетина Жотева съобщи, че България „отказва да издаде разрешение на полет в своето въздушно пространство на руски самолет във връзка с късно подадена заявка, припомня РИА Новости.
Източник : blitz.bg/news/

Efekt 2

Ние от Blife.eu питаме има ли нов скандал с Русия ?Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


от administrator