Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Информационната война е към своят край !

Информационната война е към своят край !

 Вижте как ще се сложи край на информационната вина и свободата на словото в световен мащаб !

Сруването на приходите от онлайн реклама в новинарски и други сайтове, се разви много по-бързо отколкото очаквах през 2012 г. и част от причините за които писах тогава, изиграха роля на допълнителен катализатор.
Развитието на смартфоните бе допълнителен импулс – даващ скорост на загубите от рекламни приходи за новинарските сайтове
Сайтовете и онлайн империи изградени само преди между 1 и 10 години се срутиха през 2016 – 2017 г. с главозамайваща скорост в частта си на генериране на приходи, според eMarketer – компания за проучване на пазара, която предоставя прогнозите и тенденциите, свързани с дигиталния маркетинг, медиите и търговията.

Животът на много нови медии или преминаването им онлайн се оказа удивително кратък. Google и Facebook все повече управляват вниманието и парите в рекламата, оставяйки малко пространство за намеса на друг. Те вече получават около 2/3 от всички дигитални рекламни разходи в САЩ имат глобална публика от милиарди потребители, а многозина ползват тях вместо да гледат телевизия, четат вестници и да разглеждат други медии и сайтове.

На 2 ноември 2017 г. Джон Джоузеф Рикетс, основател на TD Ameritrade (една от най-големите брокерски компании) закри основаните от самия него през 2009 г. DNAinfo, защото те генерираха само разходи. Опита на
журналистите да поставят милиардера филантроп (основно в образование) под профсъюзен натиск му дойдоха в повече. “Това е бизнес, а бизнесът трябва да бъде икономически успешен, ако трябва да издържи“, обяви Рикетс и прати журналистите да си търсят друга работа, “хлопвайки кепенците“. Ако медиите бяха на печалба, той би се разбрал с тях, но те не бяха. Бившият любимец; Mashable, с 6 млн. Twitter последователи и над 6.5 млн. фенове във Facebook, с 825 418 последователи в linkedin и с мото “Mashable is the leading media company for the Connected Generation and the voice of digital culture“ (голяма, клиширана глупост според мен, предназначена за нискочели с претенции да са интелигенти) бе продаден за “жълти стотинки“ на Ziff Davis, LLC, само за $ 50 млн. Самите Ziff Davis, LLC (дъщерно дружество на j2 Global, Inc.) имат към 120 милиона читатели, достигащи до 100 държави с 47 международни издания, но генерират загуби от стотици милиони, поне засега.

През 2016 г. латино-телевизията Univision Communications Inc. купи Gawker Media LLC за $ 135 млн., онлайн медийна компания, която се прочу с делото на кеч легендата и актьор Хълк Хога срещу нея, но още преди това замесена в скандал с Куентин Тарантино и други личности.

Въпреки скандалните си новини и увеличените поне на документи приходи от реклама, Gawker Media според мен въобще не е имала приходите за които твърди, че генерира. А и не само според мен, защото оценките на компанията преди обявяването и в банкрут, значително се разминаваха от едно нормално съотношение P/E и бяха много по-ниски, само P/E – 4 върху печалбата на онлайн медията. Днес, година по-късно, положението би било значително по-зле, дори да бяха оцелели.

Univision Communications търсят купувач за част от онлайн медийната си империя, която създадоха едва миналата година, Verizon Communications съкращава стотици от компанията, която създаде със сливанията с Yahoo и AOL, BuzzFeed Inc Vice Media LLC – трупат загуби. Друг пример е и ляволибералния Guardian. Повече от всякога хората четат Guardian (с неговото онлайн издание), но рекламните приходи в медията падат бързо. През 2012 г. Guardian трупаше загуби £ 100 000 на ден и не е ясно дали тези £254.4 млн. печалба обявени за миналата година, въобще покриват разходите. През октомври 2017 г. Guardian Media Group стартира нов фонд за рисков капитал в размер на £ 42 млн., но ако не се намерят нови източници за финансиране, ентусиазма на външното такова, все някога ще секне.
Нашата медийна група декларира над 500% повишаване на доходността спрямо миналата година в този период !

Но на практика от няколко месеца започна един рекет от онлайн афилеитните компании и на практика самият лидер в това Гугъл започна едно орязване на плащанията, което достига при нас 44% от месечните доходи !
В началото Гугъл шикалкавиха докато сега изобщо ни удържат заработката без да ти дават отговор !
Това се случва към свободните медии, че те трябва да фалират и да останат на пазара само тези, които са на грандове и дотации, а останалите да бъдат копи пейс !

Освен, че Фейсбук и Гугъл си синхронизираха софтуерът и алгоритмите за да не прозират манипулациите чрез външните броячи те налагат и цензура в координиран план !
Войната срещу свободните медии продължава !
Невидими стават публикациите не само във Фейсбук, а и в самият Гугъл! Роботите на двете компании цензурират определени сайтове и в същото време дават приоритет на други !
Така хората от световното правителство диктуват какво ще се чете в малките правителства, а малките правителства са на власт, защото големите ги крепят по този начин !

И така ГЕРБ влияят на свободата на словото със всички възможни средства !
Наричат ги фалшиви новини и хибридна война, но истината е, че след като и ЮТУБ започна да изтрива цели канали на информационни медии и след като бяха погълнати и сървърни компании примката около свободата на словото се затяга !
Допълнително от ГЕРБ имат тролски централи, които допълнително да влошават информационната среда в социалните мрежи !

Идва времето, което виждаме по научно-фантастичните филми как един град на всички електронни билбордове има само едно предаване и всички гледат, слушат и четат само едно ! Всичко това е, защото ние свободните медии задаваме темите на денят, а телевизиите вървят по три дни след нас !

Убива се уникалното съдържание и се дава мощ на копираното съдържание и това води само след себе си един контролиран ред на информация, това води до липса на медийна свобода и свобода на словото !

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

One comment

  1. Esta es una colección de frases para un padre.