Какви са нашите масони?

Какви са нашите масони?


Какви са нашите масони?

Каквото е обществото такива са и масонските общества в България! Все пак масоните са хора управляващи това общество и те произлизат от него !

Чирак, калфа и майстор – това е административното деление и йерархията в масонството !

Efekt 2

Още в Средновековието в България при майсторите занаятчии това е било делението. Чували сте, че родителите били дали детето си да чиракува при еди кой си – да учи занаят и да се изгради като личност и човек, да бъде успешен в обществото !

Едни от най-важните изисквания е човек да е морален и да няма опетнена репутация – да не е осъждан !
В България обаче всеки, който се отличава в обществото с някакъв талант или дарба бързо е смазван от комплексарите в това общество и често е осъждан за някоя дреболия и така на практика е лишаван от бъдеще било то да заема важна държавна длъжност или да стане член на някоя ложа например !

Свещената геометрия и нравствената алегория ли са двата стълба в Масонството? Високият морал е задължителен, а клетвата, която се дава към ложата е първостепенна и имено затова не се толерират и съдии в ложата, защото те също са дали клетва ! Накратко няма място за бандити и съдии колкото и крайно да е това !

На практика обаче българските ложи са пълни с бандити и мошеници, а що се касае за осъждани има и от тях като добавим и политиците вече средата не е чак толкова нечистоплътна, нали ?

При масоните няма място за атеисти като задължително масонът трябва да е вярващ без значение от религията той трябва да вярва, че има създател на вселената !

Масонско ръкостискане !

КАКВО Е ВЕЛИКОТО СТРОИТЕЛСТВО НА ВСЕМИРА?
Въпросът на търсещият !

И така след специален ритуал и тайно гласуване можете да станете масон – чирак !
Защото, ако сте бандит с много пари да не си купите и масонски индулгенции?

Църквата е продавала такива, защо не и тайните общества да не търгуват с власт и влияние ?
Нашите ложи са подчинени на чуждите ложи и някак си ми е трудно да повярвам, че могат да отстояват национални и родолюбиви интереси ?
Каквото ни е обществото такова ни е и масонството, такива са ни и политиците затова и такава ни е съдбата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.