Китай намалява възрастта за пенсиониране

Китай намалява възрастта за пенсиониране


Китай намалява възрастта за пенсиониране до 55 години за мъжете и до 50 за жените Ако жената се занимава с физически труд, тогава й се разрешава да се пенсионира на 50-годишна възраст.

Китайските власти организираха мащабно социологическо и медицинско проучване на своите граждани и заключиха, че възрастните хора изпитват прекомерно усилие. Това не е без последствия и води до умора, депресия, тежък стрес и в крайна сметка – за намаляване на продължителността на живота.

Ръководството на КНР е убедено, че това положение е неприемливо, а сегашната пенсионна възраст е геноцид на собствения народ. В близко бъдеще е решено да се разработи пенсионната реформа, която би означавало намаляване на пенсионната възраст с 5 години за всеки гражданин на Китай.

Efekt 2

Така мъжете ще се пенсионират на 55-годишна възраст, а жените на 50-годишна възраст (с тежка работа на 45-годишна възраст).
Китайското правителство е убедено, че намаляването на възрастта за пенсиониране няма да окаже значително въздействие върху икономиката на Китай, тъй като технологиите ще позволят да се замени тежък физически труд с машини.

Целта на сегашното правителство е да създаде най-комфортните условия за гражданите и да се грижи за тяхното здраве. Така ще се намали и безработицата при младите ! И докато в цял свят вдигат пенсионната възраст в Китай я свалят, защо ли?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.