Кой е сивият кардинал на България?

Кой е сивият кардинал на България? Цветан Цветанов Стефан Пройнов


Сивият кардинал на властта!
Колко важни са парите за хората и сивият кардинал?
Откакто са измислени парите те са важни за хората.
Те са били всичко през древните години, те са били средство за препитание, те са били медия, те са били оцеляване !
Днес е малко по-различно – медиите са излезли от паричната система, но другото си остава !
Парите и властта са неразривно свързани, политиците се борят за власт, а олигарсите си я купуват от политиците и така власт и пари означава едно и също нещо !

Властоимащите се делят на няколко вида – тези, които коват законите – депутатите !
Магистратите са тези, които коват съдбите на хората по законите !
И тези в министерствата – премиер и министри или накратко казано кабинет са тези които изказват кой закон да бъде променен ! Тези последните коват историята на нацията, но за последните десет години коват само окови за тази нация !
Всичко се върти до така наречените фрази „полицейски чадър“, „политически чадър“, „имунитет“, а в древността – индулгенция !
Какво се е променило от Средновековието до днес?

Индулгенция според Уикипедия, свободната енциклопедия – (на латински – „снизхождение“, преносно „милост“) – в римокатолическото учение – пълно или частично освобождаване от църковните наказания, наложени за извършването на даден грях. Допълнително значение – документът, който удостоверява предоставянето на индулгенция. Според древната традиция на Църквата за признатите при тайнството покаяние грехове в зависимост от тяхната тежест се налагат определени наказания, т.нар. епитимии. Римокатолицизмът е въвел практиката тези наказания да бъдат напълно или частично отменени поради различни заслуги именно чрез индулгенциите.
Широко разпространеното схващане, че чрез индулгенциите се опрощават греховете, макар в известен исторически период да е съществувало в самата католическа църква, е невярно.

Efekt 2

Всъщност индулгенцията заменя дадено наказание – например продължителни пости, с определени дела, морални, духовни или частично материални, които са в полза на Църквата и на вярващия с оглед на неговото спасение.
Индулгенцията официално се санкционира от църковната власт на Римокатолическата църква.
Но ние знаем за далеч по-голяма безнаказаност.

Колаж по идея на Иво Ангелов -Свободен Човек !

Например рицарите, които са отивали на поход да освободят божият гроб са имали издавани индулгенции, с които те са освобождавани от всякакви прегрешение ! По пътят си те са колели, грабели, палели и убивали в името на Бога и никой не им е държал сметка за това ! Днес ние виждаме, че има политици, които грабят и крадат и не са наказвани ! Има бандити и мафиоти, които също строгостта на закона не ги застига ! Политическата върхушка трови народът си през храната и водата, чрез пръскане със самолети, ваксини , фалшиви лекарства и много други психически и физически начини !
Има и други такива като Цветан Цветанов, който издава присъди и невинни хора са в затворите, а на други репутацията, името и съдбите им са очернени!

Но дали Цветан Цветанов е сивият кардинал на нашето време?
Дали той протяга мощната десница на ГЕРБ над определени политици и фирми, над определени бандити и мафиотски кланове? Сивият кардинал има парламентарна група с мнозинство в ковачницата на закони и може да изкове по всяко време закон угоден на него или някой бизнес кръг, който да отнеме и да придобие всичко на всеки !

Изпълнителната власт е тази, която изпълнява, а кой и нарежда, нали пак е Сивият кардинал? ГЕРБ са лидерска партия, но Цветан Цветонов е моторът на процесите, а двигателят на властта Борисов е лицето, което все повече носи негатива на тази организирана престъпна банда ! Цветанов се ползва с индулгенциите на САЩ и на Сорос, а всички знаем кой командва в България! Така всичко знаем, че Цв,Цв. е платил 100 000 000 долара за да коли и беси у нас на ЦРУ !
Парите са занесени с правителственият самолет в Куба !
Пари придобити сигурно от наемите на шест апартамента или от престъпна дейност на мафиотски организации, които са и платили своята лепта в ГЕРБ !Цветан Цветанов Стефан Пройнов

Естествено това е непотвърдена информация, но не е отречена също и много биха я квалифицирали като фалшива новина, но на практика Цветанов коли и беси у нас !
Едно е ясно като стана дума за колене и бесени не може да изколи всички нито да ги избеси, но едно е сигурно, че на всяко прасе му идва Коледата и рано или късно народната омраза ще го застигне !
Затова на земята има закони, които не го ловят, но народният съд съди по други !
Господ Бог съди по други !
И всеки рано или късно плаща дори и този, който продава индулгенции също !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.