изпрати новина
Водещи новини

Колелото на живота

Колелото на живота


Както се казва колелото на живота или кръговратът не знам как да го опиша !
Снощи карах колело посред нощите и исках малко да потренирам и главата ми да вземе вятър !
Облякох се, завъртях педалите без цел и посока и карах по улиците на малкото градче !

Карах по безлюдните улици и тук-таме някой крушка свети, но нещо мен ме разтревожи – въртях педалите в мрака и тревожеше ме тишината !
Тук-там светеха крушки по асмите и на стряхите на някой домове исках да усетя тишината и спокойствието на нощта, но нещо в мене се тревожи и това бе онази пустото. Сменях скоростите на колелото и улиците от тази в онази и навсякъде тишина, няма и куче да те залае !

Сиротни са останали домовете, пусти улиците обрасли в шубраци, тишина и мрак, това е !
Няма и куче де да те залае, хората ги няма, няма ги – мрак и тишина и така по тъмна доба с колелото градчето обиколих и в тръпки аз се побих, но не от страх или умора, а просто вече няма хора !

Хората ги няма, разберете, кой е по чужбина, друг вече се спомина и топим се като народ, като нация, няма го животът разберете !

Пустота в мрака и гробна тишина !
Не се чува кола да избръмчи дори и в далечината, хората ги няма, а само тишина в мрака !
Кукумявка даже не ме закука, а просто тишина в мрака !
Днес камбаната пак бие на жена, дванадесет човека си отидоха този месец, но за бела родени няма!
Само две деца тази година, а на месец десетки си отиват !

Тук е пустош и тишина, само камбаната напомня всеки ден или през ден, че тука има хора умиращи си ден след ден !
Ограбени и болни, всички осиротели, няма ги и циганите нощем с конете тук да баласят и няма вече какво да крадат !

Тишина и после камбанен звън и пак погълнати в тишината, така е по градчетата и по селата !
Мрак и тишина, а другото тегло с молитва нощем пак към Бога да осъмнем, че утре пак камбаната ще бие, елате тук и ще я чуете и вие !

Само за месец дванадесет умряха, родени няма, няма и деца по парковете и по градинки, няма ги младежите, не се събират на вечеринки, а всичко тук е мрак и тишина останалото е болката в човешките сърца !

Старци в немощ и днеска оцелели с бастунчето към магазина устремени никой не пита нито за политика или за клюки или да кажат някой виц или шега, а темата тук е една – за кого бие камбаната и кой се е споминал, цъкне с уста и каже млади хора си отиват, купят си хляб и пак полека-лека си отиват!

Говорят политици за демографска криза и докато статистики четат и си говорят за разни мерки тук пак камбаната си бие, а другото мрак и тишина !
Няма кой да тропне с юмрук нито в парламента, нито в министерският съвет и да каже хора спрете, унищожаваме страната, спасението е в децата !
Младите напускат всеки час и дори не поглеждат назад !

Старците в агония се мъчат без лекарства и пари, без блага дума и човещина оставени на произвола на съдбата, а някой политик знае ли как замръкват и как се будят по селата?

Карам колелото, а колелата се въртят и си мисля, че и те някой ден ще остареят и тях не ще да ги отмине старостта, времето лети и никому то не прощава !
Ще дойде ден когато тези дето днес нехаят за хората, който живеят в тишината ще бъдат на тях на местата и само едно мерило с махало ще разцепва тишината, а това е камбаната на старата им камбанария, която всеки ще изпрати от този свят!

Това е сигурно помнете, че никой не се е отървал жив от живота или пък от смъртта !
Карам колелото и си мисля така е в живота „колелото се върти и днес плача аз утре Вие“ !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*