Колко струва националната чест ?

Колко струва националната чест ?
Колко струва националната чест ?

Колко струва националната чест и ремонтът на Шипка ?
Няма как другояче да определим това, освен като огромен, епохален срам. Колкото и да изглежда на някои като „дребнаво заяждане“. Срам за България, срам за държавата ни в лицето на днешните й управници. Намерен бил, представете си, „спонсор“, благодарение на който да се ремонтира паметникът Шипка, узнахме от министър Вежди Рашидов.

Вярвате ли на сетивата си? Спонсор за „почистване и освежаване“ на лъва от историческия мемориал и при необходимост – за реставрационна намеса! Държавата ни нямала пари за всичко това, та опря до услугите на частна фирма, при това небългарска търговска верига. Нещо като „Шипка – cash and carry!“, колкото и цинично да ви звучи. Виждате ли сега огромната пропаст между власт и народ, която се препотвърждава отново в отношението им към националните символи? Така, както тази истина лъсна навръх 3 март, когато на Шипка спонтанно се изкачиха 200 000 души и стреснаха управниците ни.

Че въпросната фирма ще си направи люта реклама и ще извлече максимален дивидент от своето „спонсорство“, едва ли трябва да се съмняваме. Но това е дребен кахър. Жалкото е, че тези, които уж са призвани и от които зависи да защитават българската история и памет, демонстрират безпардонно политическо късогледство. Дотолкова са обладани от меркантилната си природа, че като нищо биха позволили „фирмата благодетел“ да сложи и логото си на върха. А защо не и да отвори някой мол там?
При толкова милиони, които се пръскат за щяло и нещяло, да се стискаш за няколко хиляди по такъв точно повод, си е чиста подигравка. С народ, чест, национално достойнство, гордост. Ако въобще тези добродетели им говорят нещо. Поне да замълчат, след като страната ни така и така е обречена да търпи маса унижения пред света в безродното ни време.
Валентин Георгиев, Дума
Източник :onovini.com

Ние от Blife.eu питаме ?
Колкото и благородно да звучи, ние виждаме, че тук прозират много ПИАР, с който от ГЕРБ искат да се окичат !
Та намерихме кой да даде пари и редно ли е фирмата да е АМЕРИКАНСКА ?
Редно ли е и после да се правят рекламни кампании и табели кой е бил дарител !

Знаци, логота, имена в пресата и най-бруталното рязане на лентичка с Българският трибагреник с американска ножица и на откриването под Шипка да се наредят Американски посланици и гости от фирмата спонсор !
Да Шипка има нужда от ремонт, но и Шипка е символът на свободата ни ! Не е ли гавра с Руската памет, земята на която редом с Българите се е проливала и руска кръв, да се тъпче от Американска администрация и точно Масон ли трябва да обяви това !

Efekt 2

Абе хора събудете се, това не е дарителки акт, това е пропагандна, интрига да се натрие носа на Русия, че ето видите ли ние Янките стъпихме и тук на Вашата светиня ще има надпис “Made in U.S.A” !
Ние от Blife.eu казваме да не позволяваме хибридните войни на USA да осквернят и Шипка !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.