изпрати новина
Водещи новини

Корупцията в МВР и още нещо

Корупцията в МВР и още нещо

Корупцията в МВР и още нещо
Корупцията е вкоренена в МВР и това е моделът на управление в страната!

Родната полиция ни гази, но и тях ги газят! „Родната полиция ни пази“ е отшумял рефрен ! Психолози, анализатори, експерти по сигурността и всякакви капацитети и особи са на мнение едно, че МВР не изпълнява функциите си на 100% ФАКТ !
Престъпността ескалира и това от медиите се прикрива !
Десетки хиляди са обраните имоти по празниците такава статистика няма, нали ? Дръзки обири на банкомати, заловени няма, бригадите вече са в чужбина и там гастролират !

Измами с фалшиви кредитни карти, заловени няма, а схемите по източване са прилагат в чужбина като безспорно българският почерк си личи !
Кражби на автомобили, знаят се автоджамбазите и какво от това, че гастролират в чужбина и това се доказва от намираните коли близнаци в Испания, Белгия и Франция и какво от това, че заловен няма!
Престъпният гангстерски рай у нас е необезпокояван и дори покровителстван от службите и това си личи !

Да не би да има арестувани ало измамници?
НЕ, напротив – ало измамите еволюираха и вече Ромските бригади гастролират в чужбина – Румъния , Гърция , Италия и редица Арабски страни и Турция са обект на атаки ! Заловени няма и няма и да има !

Да не би да е намалял процентът на проституцията в чужбина захранвани основно с Български девойки вижте Холандия , Белгия и най-големият консуматор Франция и погледнете техните полицейски регистри, че най-голям е процентът на проституиращите български момичета !
Жалко е, че сигурно сами са решили да работят това, нали ?

Битова престъпност с нулеви резултати и обещанията във всяко село полицай се оказа една лъжа! Наркоразпространението слезе в училищата близо до децата и къде е МВР, пази дилърите и на места ги зареждат дори ! Качеството на наркотиците пада с цел по-голяма печалба, че партийните черни каси са бездънни, а че умират деца на кого му дреме !

Какво стана с цигарите без бандерол?
Да сте чули да е заловен някой цех някъде, но сте чували поне, че изнасяме такива за целият арабски свят даже нали МВР го няма освен като трябва да ескортират и пазят тировете и контейнерите да не стане гаф !
Къде е МВР ли, ами във всеки град имат сграда и патрули, имат присъствие или по-точно закъсняло такова, че функциите им са сведени като на служба, която констатира и прави статистика и често работи само за тази статистика ! Не ефективни при превантивните дейности, а винаги са там след като стане белята !

Няма ги когато ти потрябват, няма ги когато имаме нужда от тях, няма ги когато има проблем, няма ги и когато им се обадите, че нямали гориво, нямали свободни коли, нямало това или онова, но са там когато всичко свърши и често вече няма полза от тях !

Ако се обадите сте лоши, че търсите им работа, ако подадете жалба разследват вас, а не другият, ако си помислите само да ги занимавате с нещо ще бъдете отклонени с „това не е за нас, това е от частно правен характер и не можем! На лице няма престъпление или било маловажно“! Всички сме маловажни преди избори, а после ставаме много важни за ден-два-три и после пак постарому !
Искат да има доверие в системата, а системата сама си няма доверие ! Недостиг на кадри, недостиг на пари, недостиг на дрехи и стимули, а заслужават ли си ги когато трябва да са до хората, там ли са? Каква е разкриваемостта на кражбите и на престъпленията ? Реформи истински е нямало в МВР никога като там още си говорят на другарю старшина ! Реформа няма, над 70% кадрите не са подготвени, а липсата на професионализъм е повече от очевадна !

Политическите назначения още влошават самата среда !
Трябва шефовете на полицията да бъдат оценявани от народа да и бъдат избирани от хората по делата им, а не според връзките им в дадена партия !
Но Мафията и политиците не биха допуснали това, а те искат гаранция, че ще властват над хората и ще контролират изборните процеси и затова корупцията създава още корупция и този е човек на този, онзи се обади на този и шефовете в МВР изпълняват безотказно !

Кой е органът, който ще се бори с корупцията сега ни кажете, този ли ?
Някой знае ли колко СМС-и получават шефовете на полицията годишно и как тези СМС-и се спускат на оперативките всяка сутрин?
Докато има такива назначения ще има такова послушание, ще има корупция, а тя идва от политиците и за това там е най-голямата съпротива, защото този, които взема иска пак да взема, а този, който дава иска пак да взема, но от Вас ! В крайна сметка вие доволни ли сте от дейността на МВР като изключим последната медийна театрална постановка за много милиони приковала вниманието Ви целяща да се покаже не на Вас и на Европа, че имаме надеждна правоохранителна система и можем да защитим всеки европеец дошъл у нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*