Корупцията в МВР и още нещо

Корупцията в МВР и още нещо

Корупцията в МВР и още нещо
Корупцията е вкоренена в МВР и това е моделът на управление в страната!

Родната полиция ни гази, но и тях ги газят! „Родната полиция ни пази“ е отшумял рефрен ! Психолози, анализатори, експерти по сигурността и всякакви капацитети и особи са на мнение едно, че МВР не изпълнява функциите си на 100% ФАКТ !
Престъпността ескалира и това от медиите се прикрива !
Десетки хиляди са обраните имоти по празниците такава статистика няма, нали ? Дръзки обири на банкомати, заловени няма, бригадите вече са в чужбина и там гастролират !

Измами с фалшиви кредитни карти, заловени няма, а схемите по източване са прилагат в чужбина като безспорно българският почерк си личи !
Кражби на автомобили, знаят се автоджамбазите и какво от това, че гастролират в чужбина и това се доказва от намираните коли близнаци в Испания, Белгия и Франция и какво от това, че заловен няма!
Престъпният гангстерски рай у нас е необезпокояван и дори покровителстван от службите и това си личи !

Efekt 2

Да не би да има арестувани ало измамници?
НЕ, напротив – ало измамите еволюираха и вече Ромските бригади гастролират в чужбина – Румъния , Гърция , Италия и редица Арабски страни и Турция са обект на атаки ! Заловени няма и няма и да има !

Да не би да е намалял процентът на проституцията в чужбина захранвани основно с Български девойки вижте Холандия , Белгия и най-големият консуматор Франция и погледнете техните полицейски регистри, че най-голям е процентът на проституиращите български момичета !
Жалко е, че сигурно сами са решили да работят това, нали ?

Битова престъпност с нулеви резултати и обещанията във всяко село полицай се оказа една лъжа! Наркоразпространението слезе в училищата близо до децата и къде е МВР, пази дилърите и на места ги зареждат дори ! Качеството на наркотиците пада с цел по-голяма печалба, че партийните черни каси са бездънни, а че умират деца на кого му дреме !

Какво стана с цигарите без бандерол?
Да сте чули да е заловен някой цех някъде, но сте чували поне, че изнасяме такива за целият арабски свят даже нали МВР го няма освен като трябва да ескортират и пазят тировете и контейнерите да не стане гаф !
Къде е МВР ли, ами във всеки град имат сграда и патрули, имат присъствие или по-точно закъсняло такова, че функциите им са сведени като на служба, която констатира и прави статистика и често работи само за тази статистика ! Не ефективни при превантивните дейности, а винаги са там след като стане белята !

Няма ги когато ти потрябват, няма ги когато имаме нужда от тях, няма ги когато има проблем, няма ги и когато им се обадите, че нямали гориво, нямали свободни коли, нямало това или онова, но са там когато всичко свърши и често вече няма полза от тях !

Ако се обадите сте лоши, че търсите им работа, ако подадете жалба разследват вас, а не другият, ако си помислите само да ги занимавате с нещо ще бъдете отклонени с „това не е за нас, това е от частно правен характер и не можем! На лице няма престъпление или било маловажно“! Всички сме маловажни преди избори, а после ставаме много важни за ден-два-три и после пак постарому !
Искат да има доверие в системата, а системата сама си няма доверие ! Недостиг на кадри, недостиг на пари, недостиг на дрехи и стимули, а заслужават ли си ги когато трябва да са до хората, там ли са? Каква е разкриваемостта на кражбите и на престъпленията ? Реформи истински е нямало в МВР никога като там още си говорят на другарю старшина ! Реформа няма, над 70% кадрите не са подготвени, а липсата на професионализъм е повече от очевадна !

Политическите назначения още влошават самата среда !
Трябва шефовете на полицията да бъдат оценявани от народа да и бъдат избирани от хората по делата им, а не според връзките им в дадена партия !
Но Мафията и политиците не биха допуснали това, а те искат гаранция, че ще властват над хората и ще контролират изборните процеси и затова корупцията създава още корупция и този е човек на този, онзи се обади на този и шефовете в МВР изпълняват безотказно !

Кой е органът, който ще се бори с корупцията сега ни кажете, този ли ?
Някой знае ли колко СМС-и получават шефовете на полицията годишно и как тези СМС-и се спускат на оперативките всяка сутрин?
Докато има такива назначения ще има такова послушание, ще има корупция, а тя идва от политиците и за това там е най-голямата съпротива, защото този, които взема иска пак да взема, а този, който дава иска пак да взема, но от Вас ! В крайна сметка вие доволни ли сте от дейността на МВР като изключим последната медийна театрална постановка за много милиони приковала вниманието Ви целяща да се покаже не на Вас и на Европа, че имаме надеждна правоохранителна система и можем да защитим всеки европеец дошъл у нас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.