Краят на Джордж Сорос идва! Краят на соросоидната сган също!

Краят на Джордж Сорос идва! Краят на соросоидната сган също!


Коментарът на Джордж Сорос в Давос ! Целият текст тук при нас !
Facebook и Google се превърнаха в „препятствия пред иновациите“ и са „заплаха за обществото“ и „дните им са преброени“. Това заяви в четвъртък в свое изказване на Световния икономически форум в Давос милиардерът инвеститор Джордж Сорос.
„Петролните и минно-добивните компании експлоатират физическата среда; социалните медийни компании експлоатират социалната среда“, каза унгарско-американският бизнесмен, цитиран от Guardian.
„Това е много лошо, защото социалните медийни компании оказват влияние върху това как хората мислят и се държат. И го правят без дори да са наясно с тях. Това има сериозни неблагоприятни последици за функционирането на демокрацията, особено за изборите“, добави Сорос.

В допълнение към изкривяването на демокрацията социалните медии „мамят потребителите си, като манипулират вниманието им и го насочват към собствените си търговски цели“ и „предизвикват умишлено по инженерен път пристрастяване към предлаганите от тях услуги“. Това според Сорос може да бъде много вредно. Особено за юношите.
„Силата да насочваш вниманието на хората все повече се концентрира в ръцете на няколко компании. Необходими са реални усилия за да се защитава, което Джон Стюарт Мил нарича „свободата на ума“. Напълно възможно е ако веднъж бъдат изгубени, хората, които растат в цифровата ера, да имат трудности при възстановяването си. Това може да има дълготрайни политически последствия“, коментира Сорос.

Той предупреди за „още по-тревожна перспектива“ ако богатите на данни интернет компании като Facebook и Google обединят своите системи за корпоративно наблюдение с държавно контролираните системи – тенденция, която вече се появява на места като Филипините например.
„Това може да доведе до мрежа от тоталитарен контрол, какъвто не можеха да си представят дори Олдъс Хъксли или Джордж Оруел“, каза милиардерът.
Компаниите, които той описва като „все по-мощни монополи“, едва ли ще променят поведението си без регулиране.
„Интернет монополистите нямат нито воля, нито склонност да защитават обществото от последиците от своите действия. Това ги превръща в заплаха и работа на регулаторните органи да защитават обществото срещу тях“, каза Сорос. И добави, че Давос е добро място да обяви: „Дните им са преброени.“

Efekt 2

Той реферира към думите на създателя световната мрежа сър Тим Бърнърс-Лий като каза, че технологичните гиганти са се превърнали в „пречки за иновациите“. „Те трябва да бъдат регулирани като „комунални услуги“, в опит за запазване на конкуренцията, иновациите и честния и отворен универсален достъп“, каза Сорос.
По време на същата реч Сорос също така критикува лидерството на Доналд Тръмп, заявявайки, че е поставил САЩ в ход на ядрена война със Северна Корея.

Сорос е последният високопоставен бизнесмен, който говори за проблемите със социалните компании в Давос. По-рано тази седмица главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф, заяви, че Facebook трябва да бъде регулирана като компания за цигари, защото създава зависимст и вреда.
През ноември Роджър Макнайм, който е ранен инвеститор във Facebook, описа Facebook и Google като заплахи за общественото здраве.
През същия месец един от учредителите на Facebook Шон Паркър критикува компанията така: „Бог знае само какво прави на мозъка на нашите деца“.
Източник: transmedia.bg

Безспорно са прави за влиянието на социалните мрежи и тяхната сила да насочват вниманието!

Аз специално знам това добре от опит – имаме достъп до медийна среда и виждам това ежедневно!
Сорос обаче има други мотиви да говори така !

И те са, че до сега Сорос контролираше и сега контролира една друга среда печатниците на книги и разпространението им, но те губят войната с информационните потоци на социалните мрежи и Сорос губи влиянието си!

До сега той изнудваше правителствата чрез тази мрежа за контрол над печата и неговите медии !
Още преди година бе направена ревизия и оценка на книгоразпространителите и неговите медии, данните са ужасяващи за Сорос и неговата „Отворено общество“ и „Америка за България“ у нас !

Втората голяма причина е, че медийните гиганти като телевизия и радия, които контролираха насочването на вниманието на обществото и задаваха темите за деня сега са поставени в догонващ режим и днес гримират най-популярните теми в социалните мрежи и вече ние малките свободни медии задаваме темите, вече вие читателите задавате темите, защото нашето щури сте Вие !

Това, което Вие четете коментирате и споделяте е новината, която ще видите след ден-два-три по телевизията ! Сорос е бесен и на нас затова бе и кампанията „чист интернет“ у нас, а в световен мащаб войната срещу фалшивите новини !
Вече регулаторът в медийните среди е Фейсбук и другите социални мрежи, а Сорос не пее в хора и затова бесен ! Мотото „Ти си това, което четеш” се превърна в кампания срещу свободните малки сайтове, които бълват неподобни теми за правителствата по света !
Тези свободни малки сайтове подкопават доверието в техните контролирани правителства и Сорос полага все по-големи усилия да влияе с методиките на хибридните войни ! Истината е, че когато поискате да научите нещо подсъзнателно и инстинктивно, всеки един от Вас отваря Гугъл и търси информация там !
Въпросът е кой подава информацията на Гугъл и какво откривате там ?
Отговорът е ние всички свободни медии както и всички контролирани всички ние по един или по друг начин се борим да има какво да четете !

Войната със соросоидните изчадия, родоотстъпници и национални предатели, които срещу пари обслужват чуждите интереси у нас скоро хранилката им ще бъде спряна и колкото и да бъде тровена медийната среда и колкото и социалните мрежи да бъдат тормозени и всички да бъдат блокирани, всички да им се трият постове и страници, да се докладват публикации!

Чрез БХК водят дела за щяло и нещяло на всеки патриот или буден българин с любезното съдействие на всички телевизии на соросоидната хранилка, но краят им е близо !

Идва краят на влиянието на Сорос у нас и само такива като Цветанов ще обикалят по студията и ще говорят това, което са им сложили в устата, но влиянието им намалява от ден на ден !
Скоро всички соросоидни герберасти ще бъдат силно демотивирани, ще бъдат поставени в условия на физическо оцеляване и тогава и социалните мрежи ще станат едно по-добро място за общуване !

Както се казва „всяко щастие е дело на нечие нещастие“!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.