изпрати новина
Водещи новини

Лотарията – игрите на глада новият сезон

 Лотарията – игрите на глада новият сезон


„Лотарията накара хората отново да мечтаят.“
Май не е само субективно усещане. Наистина живея в гротескна анти-утопия.
В кварталното магазинче момичето зад щанда въодушевено предлага най-новите талони:“Току-що пристигнаха!Още не съм ги пробвала! Довечера след работа ще си взема един!“

Каза го така, все едно вечерта я очаква най-вълнуващото преживяване в живота.
„Новите талони“ бяха много по-големи от „старите“, почти с размерите на вестник. „По десет лева са, но печалбите са ГОЛЕМИ!“
Десет лева! С десет лева мога да живея цял ден, може дори да ми останат за следващия.

Лотарията не е мечта, нито пък надежда. Тя е отчаяние и безизходица, блато, в което затъваш постепенно. Признание, че няма друг начин да подобриш живота си – талончето е единствения билет за българския социален асансьор.

Мисля, че трябва да засилим присъствието и в различни области на обществения живот. Специални квоти от депутатските мандати, както и от по-апетитните служби в държавната администрация, може да бъдат разигравани на Лотария. Гробни места, места в детски градини, училища и университети, болнични легла и медали от спортни състезания – също.

Очаквам в специално изявление премиерът Борисов да защити изконното демократично право на българина да търка талончета свободно и неограничено!
Christo Komarnitski

Ние от Blife.eu публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*