Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Марешки с чадър от Борисов, намекна Веселин Златев !

Марешки с чадър от Борисов, намекна Веселин Златев !


„Феноменът „Марешки” не е никакъв феномен. Това заяви Валентин Златев, ген. директор на „Лукойл България”, по време на изслушването му във временната анкетна комисия за проверка на всички данни, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и до съмнения за злоупотреба с господстващо положение в периода от 2008 до 2016 г..

Ако вие тръгнете днес от Благоевград за Кулата на 18 места ще видите надписи на пътя 20 ст. по-евтино дизелово гориво и т.н. Бензиностанции, които продават на по-ниски цени от пазарните в България е имало и има, като в т. нар. ведомствени бензиностанции, за които имаме основания да считаме, че ощетяват фиска на страната”, каза още Валентин Златев.Марещки лукс и коли

Феноменът в случая е, че тези хора, които съзнават, че са на ръба на закона, са си мълчали, един човек си позволи да стане и да каже: „Аз съм Апостолът на свободата и спасявам българската нация, защото продавам на българския народ по-евтини горива”, продължи Златев. Не може да се получи така, че крайната цена да е с 20 ст. по-ниска от пазарната. А дали държавата е защитила своите интереси и кой може да гарантира, че от този търговец, продаващ на по-ниска цена, държавата си е събрала ДДС и акциза, запита Златев. Няма нито един акт от приключили проверки на този бизнес на г-н Марешки и за мен това е тежък случай на политически чадър, смята той.

Държавата може ли да каже, че тя е защитила своите интереси, защото господин Марешки е проблем на българската държава, той не е проблем на Българската петролна и газова асоциация”, заяви Златев.

По думите му, разпространяваната теза за монопол в пазара на горива е абсолютно несъстоятелна.Марешки аз гласувам за Цачева

„Съгласно информацията, с която разполагаме от Агенция „Митници”, в пазара на горива в България, около 60%, се извършва снабдяване от вътрешен производител и 40% от внос”, коментира Златев и поясни, че регистрираните рафинерии в България са 4.

По време на изказването му стана ясно, че в страната има около 2500 бензиностанции, регистрирани в Националната агенция по приходите и около 7000 ведомствени бензиностанции, върху които липсва достатъчен контрол.

Очевидното увеличение на данъците и относително константното потребление и събираемостта на данъци индикират рязко увеличение на сивия сектор. Според доклада на Министерството на финансите от 2015 година, който беше официално публикуван на сайта, всеки трети литър употребен газьол е без платени данъци. Щетите за фиска възлизат на 1.200 млрд. лева”, заяви още Златев, цитиран от агенция „Фокус“.

От изказването на Златев стана ясно, че асоциацията подкрепя приемането на отделен закон за пазара на горивата и участниците в него.
Източник:frognews.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че на всички ни е ясно, че Борисов покровителства Марешки, а Марешки се отблагодари като активно участва в политическият живот на България! Получи комфорт по студия и телевизии за да изпълнява всичко, което са му написали от ГЕРБ !

 

И когато един бизнес има съмнения в него, макар и доказано УЖ честен, а Бизнесменът е държан здраво за топките от правителствените служби НОЙ и НАП, когато Данъчните и комисиите кръжат като лешояди над това политическо тяло изборът е само един – да се наведеш и да се хванеш за палците пред този, който държи лостовете на властта !

 

И Марешки е направил своят избор, но ще дойде ден, в който ще излязат всички далавери на светло и помнете нашите думи и тогава Марешки ще запее песента, че бил репресиран от държавата !

 

Същата тази държава, която мирно и тихо вижда как и точат ДДС-ето, същата тази, която пропуска да си събере акциза и да онази държава, която позволи на Марешки да продава лекарства на гадните пенсионери, които изядоха резерва както казва Бате Бойко

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.