Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Мария Гроздева след обира: Не съм си представяла, че мога да убия живо същество! +ВИДЕО

Мария Гроздева след обира: Не съм си представяла, че мога да убия живо същество! +ВИДЕО


Жертвата на нагла кражба Мария Гроздева сподели, че никога досега не си е представяла, че би и се наложило да стреля по човек. Домът на двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба в квартал „Кръстова вада“ беше обран в сряда вечер. Гроздева и съпругът й Валери Григоров съобщиха, че неизвестните апаши за задигнали пари и нищо друго. В момента на обира шампионката е била навън, а мъжът й и малката им дъщеря са били в къщата. Крадците са влезли в стаята на големия им син Христо, откъдето отмъкнали близо 5000 лева, които той събирал, за да си купи кола.

„Аз стоях долу и гледах телевизия, а малката дъщеря си беше горе в стаята. Бандитите не обират къщи, когато СОТ-ът е включен. Следели са ни и отвън са виждали, че сме вътре. Щом сме в къщата, СОТ-ът не работи, което ги улеснява. Те виждат, че сме долу и сигурно си казват „балъкът да си гледа телевизията, а ние да влизаме горе“. Минали са през терасата“, обясни Валери Григоров в студиото на Нова телевизия.

„Минали са през терасата, гледахме записите на камерите. Били са двама – ловки, бързи, тренирани момчета, млади… това са хора специалисти, действали са като хирурзи, много е чисто“, добави съпругът на Мария Гроздева.

„Влизат в една от спалните, заключват се вътре. В същото време дъщеря ни е в съседната стая, а аз гледам телевизия на долния етаж“, разказа още Валери Григоров.

Семейството разбира за обира, когато Христо се прибира от работа. „Хлопаше по вратата на стаята си, чудейки се защо е заключена. Не знаеше какво става? Мислеше, че някой от нас се е заключил вътре. Аз тогава усетих, че става нещо и отидох да взема пистолета, но вече се бяха изнизали. Само пари са взели. Лаптопи и телефони не са пипали. Може би защото чрез тях полицаите ще ги открият. Взели са 4500 лева и 400 австралийски долара. Христо събираше за кола“, добави Григоров.

„Около 18 часа е започвало всичко. Гледахме записите, вижда се как обръщат камерите към земята. Към 19 аз отидох да взема сина ни да не ходи по студените улици и да напазаруваме. Един от крадците тогава е бил отвън и е разбрал, че само Валери и дъщеря ни остават в къщата. Наблюдавали са ни през цялото време, момчета с качулки“, каза Гроздева.

„Не съм си представяла, не съм си и мислела досега, че мога да убия живо същество! Но когато това се случва в къщата ми, с децата ми, няма какво друго да се направи. Домът ни е застрашен, да стоим безучастно ли? Лягаш да спиш и се притесняваш дали няма да те оберат в съня ти. Децата са травмирани, много се притесняват. Малката е на 14 г., изплашиха се много. А представяте ли си, ако тя беше видяла, ако се беше засякла с крадците“, разтревожена е двукратната олимпийска шампионка.

„Много е неприятно, но ние имахме още един такъв инцидент – през 1999 година. Тогава ни обраха точно на Коледа, докато бяхме на вечеря при родителите ми. Взеха ми един пистолет, беше ми подарък от Бойко Ноев. Той тогава беше министър на отбраната. Нищо не се намери. Вчера полицията дойде и направи оглед. Ако бяха откраднали лаптопи или телефони, повече имаше шанс да ги хванат, ама те са взели само пари и едва ли нещо ще се случи. Имаме човек, който е въоръжен, стои отвън и гледа всички камери, но крадците нищо не ги спира“, добави Гроздева.

„Единият даже е слязъл до долния етаж и ми е взел якето. После са го изхвълили в двора и ако не го бяхме видяли, нямаше да разберем, че са ни обрали. Следващият път стрелям, честно ви казвам! А после отивам, където трябва“, ядосан е Валери Григоров.
Източник: blitz.bg

Ние от Blife.eu питаме, дали твоят дом е твой!

Говорим за неприкосновеност, и като такава !

Трябва ли да можем, да застреляме крадец във домът си?

Трябва ли да имаме право, да правим граждански арест в домътси ?

Помните ли свинските опашки или въжетата, и как престъпниците имат повече права от нас ?

Видеото задава доста въпроси, който касаят всеки един от нас !

Психологическият момент е, ако има застреляни престъпници, и  крадците биха се замислили  !

Трябва ли да може народът, да се въоръжава за да се отбранява ?

А ТИ КАК БИ ПОСТЪПИЛ ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.