МВР ще вдига рейтинга на Бойко Борисов

МВР ще вдига рейтинга на Бойко Борисов


След като от БСП от години говорят за битовата престъпност по селата сега Бойко Борисов решава да подхване дейности, които да му повдигнат рейтинга по селата с две думи по-голямо присъствие, което да бъде забелязано от хората и от бандитите !
Когато има полицейско присъствие по малките населени места битовите престъпници се притаяват и кражбите рязко спадат.

Това пък реципрочно ще бъде забелязано от населението в малките населени места и така рейтингът на Бойко Борисов ще се покачи !
Малко факти : Румяна Бъчварова обяви 110 мерки срещу битовата престъпност, които така и не бяха представени публично. Няколко месеца по-късно тя призна, че тайнствените мерки не сработват.

И така Бойко Борисов обявява, че за МВР ще се купят нови коли, а старите отиват по селата и на две села ще има по един полицай !
Не е ясно колко точно нови коли ще получи МВР. Обществената поръчка за покупката им на стойност 27 млн. лв. бе обявена още в края на 2015 г., но впоследствие бе спряна от Комисията за защита на конкуренцията, която заяви, че МВР трябва да пренареди участниците. Справката в сайта на агенцията за обществени поръчки сочи, че търгът е възложен окончателно в края на миналия септември. Колите ще се доставят от три фирми – “Киа Моторс”, “София Франс Ауто”, които доставят “Пежо” и доставчиците на “Шкода” – “Еуратек”. В момента МВР има малко над 1800 коли, които се използват като патрулки. В масовия случай това е “Опел Астра”, а преди няколко години бяха купени и “Ситроен”.

Efekt 2

Всъщност броят им е доста малък на фона на целия автопарк на ведомството, който включва около 6000 автомобила.
Темата за битовата престъпност е предъвквана многократно без почти никакъв резултат. Разкриваемостта на кражбите от години е едва около 30%.

Затова периодично управляващите изпращаха жандармерия в провинцията, обикновено когато телевизиите излъчваха репортажи за бити и ограбени възрастни хора там.
Първата кампания беше през 2013 г., когато жандармеристите бяха пратени да обикалят от правителството на Орешарски най-проблемните региони. Специализираните сили бяха изкарани с гръмки обещания за бързи резултати. Няколко месеца по-късно се отчете спад с 9% на престъпността.

След това жандармерията тихомълком бе прибрана обратно по казармите. Въпреки че така не беше решен нито един проблем и Борисов използва същия метод и в двата си мандата.
Така популизма на ГЕРБ ще се вдига по малките населени места! Истината е, че политическите партии не гледат на нас като на хора с нужди и потребности, а като на цифри, егенета и статистика, и сега просто анализатори и политолози са дали поредният доклад на централата на ГЕРБ, но не да се помогне на хората, а да се изиграе поредният ПИАР за да се усвоят едни пари за нови коли и все пак от ГЕРБ станаха известни с това как се харчат държавни пари за коли и как се ползват !
Има и друго – тези няколко хиляди автомобила ще бъдат обслужвани от други фирми за горива, смяна на масла и гуми, и ред такива !

Сега от ГЕРБ крадат идеята на БСП, че във всяко село да има полицай, ама наполовина !

Ние от Blife.eu питаме щом може във всяко село да има кмет защо да не може да има полицай?
Така в оперативно издирвателни действия няколко полицая от няколко села ще могат в екипи да извършват далеч по-качествена работа на място и на терен и все пак две глави мислят повече една, а три глави мислят повече от две, макар и празни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.