Москва – София

Москва - София

Русия пуска от 13 декември влак Москва – София през Варшава

Федералната пътническа компания на Русия (дъщерно дружество на руските държавни железници) планира от 13 декември да поднови превози до Сърбия и България. Влаковете между София и Москва през Киев бяха спрени по руска инициатива през октомври 2014 г. В официално съобщение на ФПК се казва, че вагоните за пътуване без смяна на влака от руската до българската столици ще бъдат прикачени към влака „Полонез“, пътуващ от Москва до Варшава. След това те ще продължат на юг през Централна Европа към Балканите, а през лятото на 2016 г. се предвижда и разклонение към Черна гора.

Влакът, който поема на 13 декември от Москва и на 16 декември от София, ще преминава през Смоленск, Минск, Брест, Варшава, Братислава и Белград.

Владимир Каляпин, първи зам.-генерален директор на ФПК, заяви преди време, че компанията обмисля догодина да пусне влакове и от Москва до Варна и Бургас, както и до курорти в Хърватия. Обсъжда се и жп връзка от руската столица до Истанбул. В композицията до Варшава ще има и вагони за пътуване до Будапеща, като до момента те са част от влака Москва-Прага, който ще пътува два пъти седмично. Руската компания обещава по новите маршрути да пуска нови вагони, съвместно производство на „Сименс“ и завод в Твер.
Източник: www.dnevnik.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.