изпрати новина
Водещи новини

Мюсюлмани от Ардино събраха средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци”

Мюсюлмани от Ардино събраха средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци”

След петъчната молитва мюсюлманската общност от Ардино събра средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци“

По инициатива на настоятелството на църквата „Свети Архангел Михаил“ в града под Белите брези започна благотворителна кампания в подкрепа на лечението на отец Марин, който страда от хронично заболяване вече четири години.  Той се нуждае спешно от лечение в Истанбул – няколкоетапна хирургична интервенция в болница „Джон Хопкинс Медикъл“, с която да се спре постоянната му болка. Сумата за лечение, която е непосилна за него и близките му, е 25 000 лева.

„Решихме да се включим в инициативата на местното църковно настоятелство и да помогнем на отец Марин за пълното му оздравяване. За добрия човек не е от значение религията и етноса. Важно е в трудни моменти всички да си помагаме“, заяви председателят на мюсюлманското настоятелство в Ардино Зеки Аптикадир.

Припомняме, че отец Марин през 2002 година започва да работи като свещеник в църквата „Свети Архангел Михаил“ в Ардино. Две години по-късно той подава молба до Пловдивската Митрополия да го преместват в Кърджали, тъй като намаляват миряните, няма венчавки и кръщенета. Молбата му е уважена с уговорката да идва на по-големите празници – Великден, Илинден, църковната Нова година и храмовия празник на 8 ноември.

Благотворителната кампания ще продължи до 2 май, а на 3 май отец Марин ще посети църквата „Свети Архангел Михаил“ в Ардино.

Ако желаете да помогнете на отец Марин може да го направите по следния начин:

По банкова сметка:

IBAN: BG68STSA93000023363062

BIC COD: STSABGSF

Със средства в брой: В общинската администрация – Ардино, на 2-ти етаж, стая №9, при Антония Топчиева
Източник: rodopi24.blogspot.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

След петъчната молитва мюсюлманската общност от Ардино събра средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци“ По инициатива на настоятелството на църквата „Свети Архангел Михаил“ в града под Белите брези започна благотворителна кампания в подкрепа на лечението на отец Марин, който страда от хронично заболяване вече четири години.  Той се нуждае спешно от ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: Бъди първи!
0